Bewustzijn en vibrationele frequentie gaan hand in hand. Als je in een lage frequentie bent, ben je in een verminderde toestand van bewustzijn en heb je een gelimiteerde waarneming. Als je in een hoge frequentie bent, ben je in een verhoogde toestand van bewustzijn, en heb je een verhoogde waarneming.

Hoe lager je vibrationele frequentie, hoe minder je kan doorgronden, want je ego beperkt de stroom van levenskracht en energie uit de Bron. Het beperkt ook de stroom van intuïtie en liefde doorheen je geest en lichaam. Hoe hoger je vibrationele frequentie, hoe meer je kan bevatten omdat je dan een grotere stroom van levenskracht toelaat doorheen je geest en lichaam. Een hoge vibratie houden en liefde uitstralen, namelijk niet-conditionele en niet-oordelende liefde, verhoogt het bewustzijn van iedereen die met jouw energieveld in contact komt.

Jouw emoties vormen een biochemisch feedbacksysteem. Je emoties zijn gemaakt om naar jou te reflecteren op alle momenten van de dag, wat je vibratie is. Een vibratie kan als negatief of positief worden beschouwd, al zijn er miljarden verschillende frequenties binnen dat bereik. Maar het belangrijkste wanneer je denkt aan het verhogen van je frequentie, is dat je onderscheid maakt tussen negatieve en positieve vibratie. En dit onderscheid maak je gebaseerd op hoe je je voelt.

Als een emotie slecht aanvoelt, is dit een lage vibratie. Als een emotie goed voelt, dan is dit jouw biochemische indicatie dat je in een hoge vibratie bent. Je vibratie verhogen doe je dus aan de hand van je gevoelens, je positieve emoties.

Gedachten leiden tot emoties

Jouw emoties reflecteren je gedachten, en je gedachten zijn een vibratie. Tijdens je leven kies je gedachten die ofwel met een hoge frequentie vibreren of een lage frequentie. En overal hiertussen. Maar we moeten weten welke gedachten ervoor zorgen dat we ons goed of minder goed voelen.

Als je je vibratie wilt verhogen, is de belangrijkste troef die je kan uitspelen het kiezen van gedachten die je goed doen voelen. Niets is belangrijker dan de gedachten die je denkt en hetgeen waar je aandacht aan geeft. Dit laat toe een enorm hoge frequentie aan te houden, ook al interageer je met mensen met een heel lage frequentie. Je kan geen aandacht geven aan zaken die je slecht doen voelen, en toch een hoge vibratie aanhouden. Je moet je richten op zaken die je goed doen voelen om een hoge vibratie aan te houden.

Ik zal je een persoonlijk voorbeeld geven:
Ik heb veel cliënten in ziekenhuizen. Ik doe mezelf en anderen geen plezier als ik een kamer binnenkom en me meteen focus op het onrecht dat de verzekeringsmaatschappijen hen aandoen, hun toestand van ongelooflijke ziekte, of hun diepe lijden. Als ik dit doe, toon ik geen niet-conditionele liefde maar in de plaats hiervan is mijn aandacht juist nadelig voor hen en hun situatie. Als ik dit doe, draag ik niet bij tot hun gezondheid, en ben ik ook niet volledig aanwezig voor hen, terwijl dit net is wat deze mensen nodig hebben op dat moment. Ze hebben nood aan jouw volledige aanwezigheid en een demonstratie van niet-conditionele liefde en positiviteit. Als ik een ziekenhuiskamer binnenwandel en mij richt op hun lijden in plaats van hun welzijn, zal mijn frequentie onmiddellijk afnemen.

Dus wat doen we in de plaats hiervan?
We gaan de kamer binnen met een beeld van hun perfecte toestand van gezondheid. We focussen op alles wat hun lijden kan verlichten. We focussen op de waarheid dat ze eeuwige wezens zijn, dat ze krachtige scheppers zijn, en we focussen ons op hoe goed het voelt om iemands hand vast te houden als ze hun overgang naar de dood maken, terwijl we hen in de ogen kijken en zonder woorden vertellen dat er niets is om bang voor te zijn, en dat ze niet alleen zijn. Hierdoor ben je volledig aanwezig voor hen. Je biedt hen niet-conditionele liefde aan en energie met een hoge vibratie dat voortkomt uit dit soort aandacht.

Hoe negatieve gedachten loslaten?

Als je jezelf betrapt op negatieve gedachten, is het heel goed om te mediteren. Als we mediteren, stoppen we namelijk met denken, en het is veel makkelijker om over te gaan van een negatieve plaats naar het stoppen met denken om erna pas positief te denken, in plaats van een diepe kloof te proberen overbruggen en meteen over te gaan van negatieve naar positieve gedachten. Dus meditatie werkt heel goed.

Om negatieve gedachten los te laten kan je je ook plaatsen in de observerende geest.
Dit betekent zonder oordelen, dus zonder je gedachten te bekritiseren, ergens te zitten en afstand te nemen van je gedachten door ze te observeren. Als je iets observeert zonder te oordelen betekent dit dat je naar een gedachte kijkt zonder er energie aan te geven. Als we in een gedachte investeren, hechten we ons aan de juistheid van de gedachte. Als je je gedachten observeert gaat het er niet om of de gedachte juist is of niet. Het zijn enkel gedachten. Dus observeer hen alsof het voorbijzwevende wolken in de lucht zijn. Beoordeel niet wat je observeert of voelt, op deze manier laat je het egodenken los.

Laat je ego toe zich uit te drukken, of dit nu woede, verdriet of zelfingenomenheid is. Wat het ook is, laat het toe. Je gedachten uitschrijven kan ook helpen. Als je er behoefte aan hebt om te schreeuwen of op een kussen te slaan, laat dit toe. Hierdoor ontlaad je de energie. Je kan geen weerstand bieden aan je behoeften enkel omdat het niet goed zou zijn. Beschouw dit proces gewoon als het ontladen.

Hoe kan je je vibratie verhogen?

Je weet zelf het beste wat jou in een hoge vibrationele frequentie plaatst. Met andere woorden, jij weet het beste waar je plezier aan hebt en wat ervoor zorgt dat je je goed voelt. Dus je kan jezelf beter vertrouwen dan de lijst die ik jou aanbied. We kunnen namelijk oneindig veel doen om onze vibratie te verhogen. Maar ik zal een aantal suggesties geven om je vibratie te verhogen, gebaseerd op wat ik zie dat er gebeurt met mensen qua vibratie :

 1. Maak bewust positieve veranderingen aan je levensstijl, overtuigingen, angsten en beoordelingen. Gebruik hiervoor je intuïtie, want jij weet het best wat het meeste impact heeft op je leven, zodat je in een hogere frequentie kan leven.

 2. Muziek is één van de geweldigste werktuigen, want het laat zich niet tegenhouden door grenzen en omzeilt het ego. Het ego biedt geen weerstand aan muziek met een hoge frequentie. Dus muziek zorgt ervoor dat jouw vibratie overeenstemt met de muziek waarnaar je luistert. Het komt er dus op neer om eerlijk te zijn welke muziek je een goed gevoel geeft.

 3. Breng tijd door bij mensen, plaatsen en zaken die een hoge frequentie hebben. Dit kunnen spirituele lesgevers zijn, of vrienden, dieren, of zelfs kristallen. Een goed voorbeeld van een plaats met een hoge frequentie is de natuur, aangezien de natuur zich in een toestand zonder weerstand bevindt. Telkens als je tijd doorbrengt bij iets met een hogere frequentie, zorgt dit ervoor dat jouw frequentie hiermee moet overeenstemmen.

 4. Alles wat je inspireert, verhoogt je frequentie. Lees dus boeken die je een goed gevoel over jezelf en de wereld geven, bekijk films die je goed doen voelen en luister naar spirituele lesgevers, die je inspireren en ervoor zorgen dat je wakker wordt voor je eigen grootsheid.

 5. Sporten zorgt er niet enkel voor dat energie en zuurstof door je lichaam gaat, maar ze stimuleren ook de vrijgave van endorfines, stoffen die je frequentie verhogen, aangezien ze je in een toestand van vreugde brengen. Let op dat je een fysieke activiteit kiest die je leuk vindt, geen activiteit waartoe je je moet forceren, want dit verhindert het verhogen van je frequentie.

 6. Aromatherapie of kleurtherapie. Net zoals muziek ervoor zorgt dat je frequentie ermee overeenstemt, zorgt aroma- en kleurtherapie ervoor dat je frequentie overeenstemt met elk ingrediënt in de aroma of de frequentie van de kleur waarnaar je kijkt.

 7. Schrijf in een positieve aspecten dagboek of dankbaarheidsdagboek. Dit hoeft niet noodzakelijk een dagboek te zijn als je niet wilt schrijven, maar het proces van schrijven helpt goed een hoge frequentie aan te houden, aangezien de moeite die nodig is om pen op papier te zetten, de vibratie van jouw onderwerp van focus versterkt.
  Echter kan je dit ook doen via focus alleen. Bijvoorbeeld door tijdens het autorijden op zoek te gaan naar positieve aspecten. Je kan dus rondrijden en de wereld benaderen met de gedachte dat het je dominante intentie is om op zoek te gaan naar zaken die je wenst te zien. Wat geeft mij een goed gevoel als ik ernaar kijk. Je kan dus rondrijden en zeggen: “Oh, ik vind de kleur van die auto mooi.” Of je kan rondrijden en zeggen: “Ik vind het leuk dat die moeder de hand van haar kind vasthoudt.” Wat het ook is waar je naar kijkt. Dit is je positief instellen en het zorgt ervoor dat je vibratie stijgt.
  Het is belangrijk om een houding van dankbaarheid en waardering aan te houden en je positief in te stellen, omdat de vibratie van waardering overeenkomt met de vibratie van Bron energie. Het is dus pure niet-conditionele liefde, als je naar iets kijkt met een houding van waardering. Dus wanneer je deze houding aanneemt, zorg je ervoor dat je frequentie overeenkomt met de hoogste frequentie die er bestaat.


 8. Breng tijd door in water. Licht is de manifestatie met de vibratie die het dichtst lijkt op dat van pure Bron energie. Water komt dichtbij, in de tweede plaats. Zijn vibratie is zo dichtbij dat van pure Bron energie, dat wanneer je tijd spendeert in water, je frequentie dichtbij dat van Bron zelf zal liggen. Daarom voelt het zo goed om een douche of bad te nemen. En daarom geeft het ook een schoon gevoel, niet enkel fysiek maar ook vibrationeel.

 9. Doe aan liefdadigheidsacties. Velen van jullie bekeken de video die twee weken geleden was uitgebracht waarin liefdadigheidsacties worden besproken. Ik heb het over de video met de naam “Challenge”. Telkens als je liefde uitzendt en uitstraalt, heb je een hoge vibratie. Dit is dus één van de beste dingen die je kan doen om je vibratie te verhogen.

 10. Onderzoek. Door jezelf in vraag te stellen, bereik je steeds hogere niveaus van bewustzijn en zet je jezelf vrij van de illusie van angst en beperkingen. Hoe meer je jezelf kent en je grenzen overschrijdt door introspectie, hoe makkelijker het wordt om een hoge frequentie aan te houden.

 11. Heb lol en lach. Alles wat je kan doen of zeggen of bij zijn dat ervoor zorgt dat je lacht, zorgt er automatisch voor dat je je vibratie verhoogt. Lachen is het bijproduct van een verhoogde vibratie. Dus als je je vibratie verhoogt, zorgt dit voor een ontlading van positieve energie. Dus zoek naar zaken die je doen lachen en plezier hebben.

Als je echt wilt dat je vibratie verhoogt, is het nodig jezelf toe te wijden aan je geluk en je eigen persoonlijke vreugde op de eerste plaats te zetten. Je kan je een negatieve gedachte niet veroorloven. Maar als je toch een negatieve gedachte zou hebben, biedt hier dan geen weerstand tegen. Als je je ergert aan een negatieve gedachte, bevecht je vuur met vuur. Dus accepteer dat je bent waar je bent. Druk jezelf op een gezonde manier uit en beweeg naar betere gevoelens toe.

Jij bent degene die je vibratie verhoogt.

Alles wat je vreugde brengt, verhoogt je frequentie. Maar ik wil je aan iets belangrijks herinneren. Wanneer je je frequentie verhoogt, zorgt hetgene waar je je op focust niet dat je frequentie verhoogt. Want niets kan zich aan jouw realiteit opdringen. Dus wat er gebeurt, wanneer je bijvoorbeeld naar muziek luistert, of bij een aroma of een persoon bent, is dat deze een vibratie aanbiedt, maar jij bent degen die kiest om deze vibratie aan te nemen en hiermee overeen te stemmen. Dit is altijd een keuze, echter lijkt dit niet altijd een bewuste keuze, maar het is altijd een keuze.

Jij bent uiteindelijk degene die ervoor zorgt dat je vibratie verhoogt. Niets of niemand kan dit in jouw plaats doen. Je gebruikt enkel iets anders, zoals muziek of een aroma of een persoon, als een excuus om je eigen frequentie te verhogen door de aangeboden frequentie te accepteren en hiermee overeen te stemmen.

Je frequentie verhogen is dus niet zo moeilijk als het lijkt. Er is geen occulte kennis of meesterschap voor nodig. Je hebt enkel de gevoeligheid nodig om naar je emoties te luisteren, voortdurende introspectie om meer bewust en zelfbewust te worden en de inzet om je toe te leggen op je eigen persoonlijke geluk.

Onthou dat je emoties de indicator zijn van je frequentie en je vibratie. Dus hoe beter je je voelt, hoe hoger je vibratie is.

Zo eenvoudig is het.

Ik wens je een goede week.


Teal Swan is een spirituele leraar en auteur. Ze is geboren met buitenzintuiglijke mogelijkheden. Hierdoor werd ze als kind gemarteld over een periode van 13 jaar. Na haar ontsnapping en een jarenlang genezingsproces, heeft ze besloten om zich niet langer te verbergen. In plaats daarvan besloot ze om haar unieke perspectief met de wereld te delen. Ze hoopt dat haar boodschap jou raakt in je leven en de positieve verandering die jij zoekt vergemakkelijkt.

In 2019 werd de Nederlandse vertaling van haar boek Shadows before Dawn uitgebracht onder de naam Go Beyond. Teal vertelt haar levensverhaal en biedt een uitgebreide toolkit voor complete zelfliefde. Klik op het boek voor meer info en reviews.