Iedereen heeft goddelijke vrouwelijke en mannelijke kenmerken in zich. Maar sommige vrouwen bieden weerstand aan de goddelijke vrouwelijkheid in zich. Deze informatie is bedoeld voor degenen die wensen meer af te stemmen op de vrouwelijke essentie die ze gekozen hebben bij hun geboorte als vrouw in dit leven.

Leven vanuit het hart en met integriteit betekent ook dat we ons afstemmen op de essentie van wie we werkelijk zijn. Als vrouwen en als gemeenschap hebben we veel te lang in weerstand met het goddelijk vrouwelijke in onszelf geleefd.

Wat is goddelijke vrouwelijkheid?

Dit driedimensionale bestaan is gebaseerd op contrast. Contrast betekent tegengestelde energieën: “Ik weet wat ik niet wil, dus ik weet wat ik wel wil”. Wat zich ontwikkelt uit deze tegenstellingen is een tweevoud vanuit de eenheid.

Als we kijken naar het universum in termen van deze eenheid zien we twee kenmerken: god en godin. Vertaald in de fysieke dimensie is dat man en vrouw, yin en yang. De goddelijke vrouwelijkheid is de godin. De goddelijke mannelijkheid is god. De goddelijke vrouwelijke energie omvat volgende kenmerken in het universum:

 • herstelling
 • leven
 • vernieuwing
 • creatie
 • geboorte
 • genezing
 • ontvankelijkheid
 • openheid
 • voeden
 • liefde
 • begrip
 • compassie
 • inzicht
 • intuïtie
 • wijsheid
 • vergeving
 • de maan
 • verbondenheid
 • harmonie
 • sensualiteit

Om je eigen goddelijke vrouwelijkheid uit te kunnen drukken moet je op zoek gaan naar en in verbinding komen met deze energieën. We zoeken de zaken die goddelijke vrouwelijkheid in onszelf vertegenwoordigen en staan ze toe zich uit te drukken.

Onderdrukte energie

Het is begrijpelijk dat velen onder ons moeite hebben hun goddelijke vrouwelijkheid uit te drukken. In onze moderne samenleving is het heel moeilijk een cultuur van ontvankelijkheid te kweken als je competitief bent op de werkvloer. Maar onze gezondheid als vrouw is afhankelijk van het al dan niet in contact komen met dat wat we onderdrukt hebben – deze goddelijk vrouwelijke kenmerken – en deze kenmerken van onszelf toe te staan zich uit te drukken.

Wat betekent goddelijke vrouwelijkheid voor jou?

Onze vrouwelijkheid is uniek. Elke vrouw is immers een unieke uitdrukking van goddelijke vrouwelijkheid. We hoeven ons niet aan te passen aan een oergedachte of aan wat goddelijke vrouwelijkheid al dan niet betekent. We proberen om voor onszelf te bepalen wat het betekent om onze eigen goddelijke vrouwelijkheid toe te laten door ons te stromen naar deze fysieke dimensie.

Het gaat erom zaken los te laten die ons tegenhouden onze eigen goddelijke vrouwelijkheid uit te stralen en weer aanspraak te maken op wie we echt zijn. Velen hebben hun leven en imago opgebouwd uit weerstand ofwel in overeenstemming met het traditionele idee van wat vrouwelijkheid hoort te zijn.

Dit is een probleem want geen van beide methodes vertegenwoordigt ons echte zelf. Geen ervan laat ons toe te zijn wie we echt zijn. In plaats van op te komen voor onze echte gevoelens ten aanzien van onze vrouwelijke identiteit, rebelleren we tegen verwachtingen of omhelzen we verwachtingen die we eigenlijk niet leuk vinden omdat we zo wanhopig aanvaarding en goedkeuring willen.

“Is er iets in de traditionele rol van vrouw zijn dat we echt leuk vinden?”

Bijvoorbeeld:
Vinden we het echt fijn om  hoge hakken of make-up te dragen omdat we ervan genieten om ons uniek en creatief uit te drukken? Gebruiken we deze eigenschappen om onze vrouwelijkheid te benadrukken? Of doen we het omdat we ons zonder niet goed genoeg voelen? Of doen we het gewoon omdat we vrouw zijn?

Genieten we van het idee dat een man voor ons zorgt omdat het leuk is iemand te hebben die in onze fysieke noden en behoeften voorziet? Of laten we een man in ons leven toe omdat we denken niet voor onszelf te kunnen zorgen?

Het antwoord zal van vrouw tot vrouw variëren.
En dan moeten we ons afvragen:
Geeft het antwoord een goed gevoel of een slecht gevoel?

Ik geef je een persoonlijk voorbeeld:
Een tijdje geleden ben ik volledig gestopt met het dragen van make-up. Het ergerde me dat de cosmetische industrie het idee verkocht dat vrouwen niet goed genoeg zijn wanneer ze net wakker worden. Ik raakte erg gefrustreerd dat mannen gewoon uit bed kunnen rollen, hun kleren aantrekken en op 10 minuten in de wagen zitten terwijl er van ons verwacht wordt dat we ons perfectioneren voor we uit huis gaan. Het maakte me net kwaad genoeg dat ik helemaal stopte met make-up te dragen.

En toen vroeg ik mezelf af: Als ik geen make-up draag, is dat dan omdat het niet bijdraagt tot mijn geluk of komt het van een gevoel van extreme weerstand? Ik begrijp het universum genoeg om te weten dat weerstand het weigeren is van wie we echt zijn. Je kan niet gelijktijdig in je geluk staan en weerstand bieden tegen wie je bent.

Dus begon ik mijn idee over make-up te onderzoeken.
En wat vond ik?
Ik hou er eigenlijk van!
Ik ben een kunstenaar in hart en nieren.
Ik hou van het idee dat ik kan accentueren wat ik wil tonen aan de wereld.
Ik kan zelf kiezen welke van mijn kenmerken ik laat opvallen of camoufleer.
Ik kan zelf kiezen welke kleuren ik draag. Mijn gezicht wordt als een wit doek.
Het is uit plezier dat ik nu make-up draag.
Niet vanuit het idee dat ik zonder make-up niet goed genoeg ben. Dit maakt dat het dragen van make-up  voor mij een gepaste beslissing is wat niet per se voor alle vrouwen zo is. Make-up dragen geeft mij nu een gevoel van macht en niet machteloosheid omdat ik niet goed genoeg zou zijn zonder make-up, zoals het vroeger was. Daarom is de traditionele genderrol dat een vrouw make-up draagt, voor mij persoonlijk wel juist. Terwijl een andere vrouw bij die vraag beslist dat het voor haar geen goed idee is.

Hier is nog een verhaal:
Ik werd opgevoed door een moeder die overtuigd feminist was. Mijn moeder was een bijproduct uit de jaren zestig. Ze was lid van de vrouwenrechtenbeweging. Mijn moeder leefde daardoor jarenlang in weerstand met haar eigen vrouwelijkheid. Ironisch genoeg onder het mom dat ze vóór vrouwelijkheid is.

Ze verwierp jarenlang het traditionele idee van vrouwelijkheid. Ze kleedde zich als man en verbrandde publiekelijk haar beha’s. Dit zijn allemaal uitingen van rebellie. En dankzij haar weerstand hierin kreeg ze een dochter die helemaal in is voor lippenstift, push-up beha’s en hoge hakken.

Maar wat betekende dit voor mij als kind? Het betekende dat mijn moeder heel ver ging om alles wat roze is uit mijn kleerkast te mijden, evenals speelgoed. Ik kreeg al heel jong de boodschap mee dat roze een kleur is voor tuttebellen en die waren machteloos, zwak, zielig en op zijn minst te verwijten voor de aanhoudende tirannie van mannen.

Ik zat vol afschuw voor roze omwille van dat ideaal in mijn opvoeding. Ik bekeek vrouwen die rose droegen als minderwaardig en een diskrediet voor mijn eigen geslacht. Maar toen ik enkele jaren geleden in therapie ging, werd ik gevraagd aan een kleur te denken om te visualiseren en die veilig aanvoelde en roze bleef maar opkomen.

Dus ik besloot mijn gedachten over roze in vraag te stellen. En wat ik ontdekte was: Ik hou van roze! Het is een van mijn favoriete kleuren. En ja, het voelt veilig bij me aan. Dus de reden waarom ik weerstand bood aan roze had niets met de kleur zelf te maken. Het had te maken met het feit  dat ik er iets aan koppelde wat ik als negatief en machteloos zag. Zodoende had ik een eigenschap van mijn vrouwelijkheid afgestoten ten aanzien van “roze”, omwille van dat ideaal. Dus voor mij, om op te lijnen met goddelijke vrouwelijkheid diende ik “roze” te omhelzen.

Als we vastbesloten zijn het leven te leiden dat ons gelukkig maakt moeten we ons toeleggen op alleen die overtuigingen en acties die bijdragen tot ons geluk. Dit betekent dat velen onder ons bij het omhelzen van de goddelijke vrouwelijkheid dingen zullen omhelzen die ook traditioneel als vrouwelijk aanzien worden terwijl anderen die verwerpen.

De bedoeling in het omhelzen van vrouwelijkheid is om de tijd ervoor te nemen als individu en niet als het vrouwelijke geslacht om te beslissen wat voor jou werkt en wat niet. Wat helpt jouw persoonlijk geluk en wat niet? Overtuigingen en gebruiken die wel voor ons werken dienen we niet te verwerpen als andere mensen hebben besloten dat het voor hen niet werkt. We moeten alleen eerlijk tegen onszelf zijn
over wat wel en niet voor ons werkt.

Suggesties om af te stemmen op je goddelijke vrouwelijkheid

1) Creëer

Vrouwelijke essentie of goddelijke vrouwelijkheid handelt over creatie. Daarom creëren we als vrouw: leven. Dus om in contact te komen met je eigen goddelijke vrouwelijkheid dien je te leren hoe je jezelf kan toestaan  om te creëren. Een van de beste manieren hiervoor  is aan kunst doen. Er is niet één kunstvorm meer of minder waard dan een andere. Je zal zien dat jouw unieke creatie het beste tot uitdrukking komt via deze vorm van kunst; hetzij een collage, of deze vorm van kunst, hetzij schilderen, of deze vorm van kunst, hetzij dansen. Er staat geen grens op de manier  waarop je kan creëren.

51cyt7trdql-_sx258_bo1204203200_
Maar voor degenen die zich geblokkeerd voelen om zichzelf toe te staan ook maar iets van kunst te maken stel ik voor om het boek “The artist’s way” te lezen. “The artist’s way” door Julia Cameron is  speciaal gemaakt om mensen te helpen die niet op natuurlijke wijze creëren  als ze aan kunst doen door af te stemmen op het kenmerk in hen wat wel via kunst wil creëren en door toe te staan dat dat kenmerk gedeblokkeerd wordt en ongehinderd in de fysieke realiteit stroomt.

 

2) Werk samen

 Kom samen als vrouwen. Een van de meest helende zaken als het op het uitdrukken van goddelijke vrouwelijkheid aankomt is jullie als groep bijeen te brengen door het te organiseren of door groepen gericht op vrouwen bij te wonen. Kom samen met als enig doel te helen en je eigen vrouwelijke essentie uit te drukken. Wat betekent het om vrouw te zijn? Kom samen en praat erover!

Verschillende culturen uit onze oudheid  begrepen dit. Het principe van vrouwen die samenkomen om hun eigen vrouwelijke essentie uit te drukken is het idee achter de hele Rode-Tent-beweging. Mijn favoriete idee is een vrouwengroep houden waarbij ik een aantal vrouwen bij me thuis uitnodig om een meditatie te houden op de baarmoeder.

Wat we tijdens de meditatie doen is – nadat we voldoende geademd hebben om ons te focussen – visualiseren dat we in onze eigen baarmoeder zitten. We observeren onze baarmoeder. We observeren hoe we ons voelen ten aanzien van onze baarmoeder. En dan behandelen we onze baarmoeder alsof het iets apart is. We stellen haar gelijk welke vraag. We vragen hoe ze zich voelt, wat ze wil en welke slechte herinneringen ze heeft. Je kan groepen organiseren die  handelen rond vrouwelijke zaken zoals maandstonden of moederschap en hou ruimte vrij voor discussie.

Het is ongelooflijk welke heling er kan ontstaan wanneer vrouwen zich naar elkaar openstellen omtrent hun eigen vrouwelijkheid. Er is geen goede of foute manier om dit te doen. En je kan erop vertrouwen dat wanneer je vrouwen samenbrengt in een ruimte, de energie steeds in de richting van genezen gaat.

Ik moet hier wel een waarschuwing plaatsen. Gewoonlijk wanneer vrouwen in groepen samenkomen, geldt er een geen-mannen-beleid. Maar ik wil je eraan herinneren dat uitsluiting precies het omgekeerde is van goddelijke vrouwelijkheid. Goddelijke vrouwelijkheid gaat immers over integreren. Scheiding der sekse veroorzaakt mee de spanning  en onderlinge misverstanden. Ik wil dus niet dat je begrijpt dat je alleen-vrouwen-groepen moet houden. Meer nog, als mannen wensen deel te nemen, beschouw hen dan als goed gezelschap. Dit betekent dat deze mannen zich niet bedreigd voelen door de goddelijke vrouwelijkheid. en is het dus veel gemakkelijker  die van jou uit te drukken in hun bijzijn.

Ik stel eenvoudigweg voor dat jullie als groep vrouwen samenkomen omdat het zo helend is voor de goddelijke vrouwelijkheid. En andere vrouwen kunnen je helpen in contact te komen met je goddelijke vrouwelijkheid. Het is voor vele vrouwen ook moeilijk om hun goddelijke vrouwelijkheid uit te drukken met een man erbij. Dit is niet de natuurlijke gang van zaken. Dit is het neveneffect van vrouwen die geleerd hebben hun vrouwelijkheid te onderdrukken. Het is een neveneffect van verlegenheid en schaamte waarbij we niet ervaren dat we ons als vrouw kunnen openstellen als er een man bij is. Maar een ruimdenkend nieuwsgierige man erbij te hebben, of meerdere bij deze bijeenkomsten, kan ons als vrouw eigenlijk helpen door te leren dat we de goddelijke vrouwelijkheid
kunnen loslaten in het bijzijn van mannen.

Bekijk het als een ontwenning. Trouwens, wij klagen steeds dat mannen ons niet begrijpen. Dus, help hen door jou open te stellen en misschien begrijpen ze je dan wel.

3) Onderzoek je sensualiteit

Goddelijke vrouwelijkheid is gekend als vleesgeworden schoonheid. Het is dus tijd om schoonheid te vieren in jouw leven. Weerspiegelt jouw omgeving sensualiteit? Is het esthetisch aangenaam voor je? Indien niet, is het tijd om opnieuw in te richten. Omgeef je met esthetisch aangename zaken.

414t5Lr9GdL._SX367_BO1,204,203,200_.jpg
Sta jezelf sensuele verwennerij toe of het nu een warm bubbelbad is of heerlijke geuren. Omgeef jezelf met kleur. En het is tijd om je eigen seksualiteit te ontdekken. Ons lichaam zou nooit buiten bereik van onszelf mogen zijn. Het is enorm belangrijk dat we ons lichaam onderzoeken. Dat we als vrouw leren onszelf seksueel te plezieren. Als we dat niet doen, zullen we nooit seksueel plezier vinden met een partner. Dus voor diegenen die zich afgesneden voelen van dit deel in hun leven raad ik het boek “Getting Off” aan van Jamye Waxman.
Er is een dubbel voordeel aan dit aspect van sensualiteit. Als jij als vrouw jezelf seksueel leert te bevredigen, laat je lichaam enorme hoeveelheden ontspannende stoffen vrij. En als je dat doet brengt het je hormonen in evenwicht.

4) Onderzoek je ideeën, overtuigingen en gevoelens over moederschap.

Het maakt niet uit of je kinderen wil of niet. Velen onder ons hebben ongezonde ideeën en gevoelens over moederschap Ofwel zien we ons in een
ongezonde houding van weerstand ertegen, of we ervaren dat het onze enige missie als vrouw is. Alsof het onze enige manier is om van belang te zijn en ons bestaan te verantwoorden.

Geen van deze houdingen is gezond en geen ervan maakt ons gezond als individu of als moeders wanneer we uiteindelijk kinderen krijgen. Jouw eerste introductie tot de goddelijke vrouwelijkheid is je relatie met je moeder. Als je dus enig probleem hebt met je moeder dan heb je weerstand tot de goddelijke vrouwelijkheid.

Een deel van jouw proces om tot goddelijke vrouwelijkheid te komen is die relatie in jezelf te onderzoeken en genezen. Voor sommigen onder ons is dit een zware opdracht. Geen zorgen, dit betekent niet dat je opnieuw fysiek in contact met je moeder moet komen noch dat jullie beste maatjes moeten worden. Ze hoeft zelfs niet in leven te zijn.

Maar het betekent dat we onszelf van haar moeten losmaken zodat we alle schadelijke ideeën kunnen afschudden die ze ons heeft meegegeven. We moeten haar vergeven voor haar schadelijke opvattingen We moeten ons van haar losmaken. Zodra we ons mentaal van haar leefregels kunnen losmaken, kunnen we leren om helemaal onszelf te zijn. Alleen dan kunnen we vrede sluiten met onze moeders. En het is alleen wanneer we vrede sluiten met onze moeders dat we de goddelijke vrouwelijkheid in onszelf kunnen omhelzen.

5) Onderzoek je beeld van vrouwelijkheid

Onderzoek je huidig beeld van vrouwelijkheid en wat het betekende om vrouw te zijn in jouw familie. En onderzoek ook wat het betekent om vrouw te zijn in je grotere leefomgeving. Het is belangrijk dat we de geslachtsrollen onderzoeken die in de maatschappij bestaan waarin wij zelf opgroeiden en leefden. Want dat bepaalt onze overtuiging naar vrouwelijkheid toe. En veel van die overtuigingen staan ons in de weg.

Dus wat betekent het dan om vrouw te zijn?
Dit varieert afhankelijk van waar je woont. Het varieert zelfs in hetzelfde land. Bijvoorbeeld, waar ik leef in Amerika maakt de vrouwelijke rol het volgende uit:

 • make-up
 • hoge hakken
 • anticonceptiepillen
 • menstruatie verhullen met tampons en maandverbanden
 • jurken en beha’s dragen
 • onthaarde benen en oksels
 • trouwen
 • kinderen opvoeden
 • koken
 • kuisen
 • vriendelijkheid en zorgzaamheid
 • niet het huishoudgeld regelen
 • geen carrière maken
 • zelfopoffering om deugdzaam te blijven
 • winkelen
 • het huishouden inrichten
 • aan mannen het zware tilwerk overlaten of hen het zware handwerk voor ons laten doen

Je wil datgene onderzoeken waar jij je verbonden mee voelt en van geniet
én datgene waar je je niet mee verbonden voelt en niet van geniet. Welke daarvan weerspiegelen goddelijke vrouwelijkheid voor jou en welke daarvan onderdrukken dit?

Ik wil je een verhaaltje vertellen over mijn buur. In de straat waar ik leef woont een huismoeder. Ze voedt twee zonen op. Deze vrouw werd de pijn van mijn bestaan
omdat ze er héél veel van houdt om moeder te zijn. Net alsof, telkens ik het raam uitkijk, ze met haar kinderen de straat oversteekt, ze wacht op hen als ze van school komen, ze bakt koekjes en deelt ze met de buurt.

Telkens wanneer deze vrouw met mij in contact komt, zet dat mijn gevoel van waardeloosheid als moeder in de kijker. Ik voel me als een slecht voorbeeld omdat ik niet datzelfde gevoel van plezier kan ervaren wanneer ik thuis blijf en mijn kinderen opvoed.

Voor een heel lange tijd voelde ik me niet goed genoeg; heel ontoereikend.
Telkens ik die vrouw tegenkwam voelde ik me slechter worden. En toen ging ik neerzitten en stelde mezelf de vraag: Wil ik echt dat leven leiden dat zij leidt? Of voel ik me zo jaloers op haar omdat ik denk dat ik me zo moet voelen als ik kinderen opvoed, terwijl ik dat niet doe?

Het antwoord was: Ik voel me belabberd als ik thuis zit en kinderen opvoed. Ik heb al die wereldse doelen en dat is mijn echte passie. En ik hou van mijn zoon meer dan wat ook. Maar het idee om thuis te blijven en hem op te voeden terwijl de man in mijn leven uit huis gaat werken voelt mij aan als een gevangenis.

Dus voor mij betekent het uitdrukken van goddelijke vrouwelijkheid niet om thuis te blijven en eenhandig mijn kind op te voeden terwijl de man in mijn leven uit huis gaat werken. Maar die overtuiging kan voor mijn buur wél een uitdrukking van goddelijke vrouwelijkheid zijn. Voor mij betekent dat niet dat ik dan minder moeder ben als ik mijn kind opvoed zoals ik dat doe in vergelijking met hoe zij haar kind opvoedt.

Ik ben een heel andere moeder. Dat is omdat de goddelijke vrouwelijkheid in mij
zich op een andere manier uitdrukt dan in haar. Dus thuisblijven om kinderen op te voeden voelt voor mij aan als een gevangenis terwijl, in weerzin van vele voetdeskundigen, draag ik wel graag hoge hakken. Ik voel me er elegant bij, het benadrukt heel mooi de goddelijke vrouwelijkheid in mij. En dus draag ik hoge hakken. Je zal dus sommige kenmerken van goddelijke vrouwelijkheid vinden waar je perfect op afgestemd bent
en andere waar je helemaal niet op afgestemd bent.

Bijvoorbeeld, ik ben volledig afgestemd op sensualiteit ten aanzien van goddelijke vrouwelijkheid Dat is een deel van mijn leven wat ik genezen heb en volledig op afgestemd ben. Daarom voelen velen van jullie die intens seksuele energie in deze video’s en in mijn algemeen voorkomen. Terwijl ik niet genezen ben ten aanzien van de goddelijke vrouwelijkheid wat moederschap betreft. Dus als ik wil leren om de goddelijke vrouwelijkheid in mezelf uit te drukken moet ik een kenmerk van moederschap gaan genezen.

6) Stem af op je intuïtie

Dit betekent, luister naar je emoties. Een vrouw die enkel logisch redeneert, staat ver weg van haar eigen goddelijke vrouwelijkheid. Vrouw-zijn is een staat van ontvankelijkheid. Ontvankelijk zijn, betekent dat we geen muren om ons heen bouwen maar dat we ons in een diepe staat van openheid begeven. Openheid biedt ontvankelijkheid naar wat buiten de fysieke dimensie bestaat. Openheid biedt ook ontvankelijkheid naar andere mensen toe.

Dus de vraag die je jezelf moet stellen is: Sluit ik anderen uit? Als je merkt dat je anderen uitsluit,  en muren tegen hen optrekt; Als je je terugtrekt of vlucht, druk je je eigen goddelijke vrouwelijkheid niet uit.

7) Kweek openheid, liefde, compassie en zachtheid naar de wereld en naar jezelf

Ik wil herhalen dat dit niet alleen naar  anderen toe geldt maar ook naar jezelf. In onze moderne samenleving zetten we onszelf elke dag zo erg onder druk dat het lijkt alsof er geen ruimte in onszelf bestaat voor deze kwaliteiten. Maar we creëren hierdoor borstkanker, we sterven hieraan. Onze gevoelige stofwisseling kan de tred niet volgen met wat we het aandoen. Spirituele methodes helpen altijd om in contact te komen met deze goddelijke kwaliteiten. Als je deze video bekijkt, heb je dit proces al gestart.

Ik wil dat je drie veranderingen kiest die je op wekelijkse basis kan nakomen
om deze kwaliteiten in jouw leven tot uitdrukking te brengen.

Bijvoorbeeld: Je kan één keer per week  een vriend telefoneren met louter de intentie om echt naar hen te luisteren. Niet met een oordelend karakter maar alleen vanuit compassie en puur begrip voor hen.

Of je kan bevestigingen op papier zetten en ze in je handtas meenemen
en ze willekeurig uitdelen aan mensen of onder ruitenwissers van auto’s plaatsen.
Wanneer de bestuurder dan terugkeert leest hij een soort bevestiging van het universum. Dat is een perfecte uitdrukking van goddelijk vrouwelijke energie.

Of je kan jezelf elke dag één gunst doen. Bijvoorbeeld:

 • Laat een pedicure doen
 • Koop datgene wat je steeds wou.
 • Sta jezelf toe te gaan slapen in plaats van dat project af te ronden.

Het is belangrijk te weten dat je jezelf kan vertrouwen dat jij weet wat goed voor je is.
Je kan erop vertrouwen dat je weet wat je moet doen om de goddelijke vrouwelijkheid in jezelf uit te drukken. Het is al die tijd aan het proberen. Het is al die tijd aan het kloppen aan je deur. Dus je weet dat het daar is.

8) Mediteer om te verbinden met je vrouwelijkheid

Voer meditaties die specifiek gericht zijn op het verbinden met de goddelijke  vrouwelijkheid. Er is geen goede of foute manier. Als je wil kan je zelf een meditatie uitvinden. Maar er zijn er honderden online beschikbaar. Geleide meditaties zijn heel doeltreffend en veel mensen zijn erg creatief in hoe ze met de goddelijke vrouwelijkheid in contact te komen. Als je “divine feminine meditation” in YouTube typt word je gebombardeerd met al dat soort meditaties. Dus mijn voorstel is om ze allemaal één voor één uit te proberen. Het ergste wat kan gebeuren is dat je eentje vindt dat werkt.

Onderzoek in detail jouw weerstand ten aanzien van elk kenmerk van vrouwelijk zijn
zoals het spirituele, mentale, fysieke of gemeenschapsniveau. Weerstand is een woord dat we gebruiken voor de energie die achter negatieve emotie ligt.

 • Heb jij weerstand, en dus negatieve emotie ten aanzien van je menstruatie?
 • Heb jij weerstand ten aanzien van natuurlijke geboorte?
 • Heb jij weerstand ten aanzien van iemands vrouw te zijn?
 • Heb jij weerstand ten aanzien van je eigen borsten?
 • Heb jij weerstand ten aanzien van jurken dragen?
 • Heb jij weerstand ten aanzien van al dan niet make-up dragen?
 • Heb jij weerstand ten aanzien van open zijn naar anderen toe?

Als je weerstand hebt op ook maar één ding in je leven wat jij als vrouwelijk aanziet, dan heb je iets wat jouw goddelijke vrouwelijkheid in de weg staat. Probeer je kernovertuigingen te vinden ten aanzien van de weerstand die je voelt en laat ze dan los.

Om goddelijke vrouwelijkheid te laten doorbreken is er niets beter dan onze weerstand los te laten van de dingen die jij aan vrouwelijkheid koppelt.

Bijvoorbeeld: je hoeft geen jurk te dragen om de goddelijke vrouwelijkheid uit te drukken. Maar als je weerstand voelt naar jurken toe, onderdruk je de goddelijke vrouwelijkheid in jezelf.

We moeten onze negatieve emoties willen genezen voor alles wat wij vrouwelijk vinden om zo de vrouwelijkheid in onszelf te bevrijden. Goddelijke vrouwelijkheid hoeft niet gekweekt of aangemaakt te worden. Het is de essentie van wie je bent in dit leven als vrouw.

Er zijn sommige uitzonderingen op deze regel. Maar voor de meeste onder ons
zijn we hier speciaal gekomen om de goddelijke vrouwelijkheid te belichamen.
Ik vertel je dit omdat het belangrijk is te weten dat je goddelijke vrouwelijkheid niet hoeft te kweken.

Het is dus belangrijk om te begrijpen dat dit geen uiterst moeilijk proces is.
Het is niet dat je hier bent om alles wat niet goddelijk vrouwelijk is op te ruimen
om dan naar vrouw-zijn te werken.

Zo werkt het: De goddelijke vrouwelijkheid, de essentie zijn van wie je bent, is altijd beschikbaar zoals een licht achter een venster; Net zoals “waarde” dat is. Je dient enkel dat wat het licht blokkeert te verwijderen zodat het licht erdoor kan schijnen. We moeten enkel de gedachten en handelingen ophelderen die het goddelijk vrouwelijke verhinderen om uit te stralen.

Het enige wat ons weerhoudt om de goddelijke vrouwelijkheid uit te stralen zijn die gedachten, woorden en daden die het in de weg staan. Dus als we een geblokkeerde eigenschap van goddelijke vrouwelijkheid in onszelf vrijmaken, zal onze goddelijke vrouwelijkheid erdoor kunnen schijnen.

41NxwNYjNgL._SX329_BO1,204,203,200_.jpg

Het proces om in onze goddelijke vrouwelijkheid te staan wordt volgens mij mooi afgerond door een boek te lezen wat ikzelf ook gelezen heb afgelopen maand. Het boek heet “The Woman Code” van Elisa Vitti. Het is een ongelooflijk boek. Ik ben er erg van onder de indruk. Ook al ben ik het niet met alles eens,  het meeste heeft me ondersteboven gehaald.

Ik was me niet bewust van hoeveel ik zelf in weerstand stond tot mijn eigen vrouwelijkheid. Ik geloofde jarenlang, zoals ik zei in mijn vorige video dat er sommige zaken zijn die gepaard gaan met vrouw zijn, die een last zijn voor ons. Dit boek heeft echt mijn mening daarin herzien. En dat is echt indrukwekkend wanneer gelijk welk boek mijn mening verandert. Dus ik stel voor dat ieder van jullie die vrouw zijn dit boek lezen. Het zal jullie helpen om in deze ingewikkelde moderne samenleving op te lijnen met wat het betekent vrouw te zijn. Het zal je helpen gezonder te zijn.

En het is uiterst belangrijk te begrijpen – en ik zeg dit als medisch invoeler – dat een voorname reden waarom vrouwen lijden is omdat onze erg delicate chemische huishouding, onze hormonen, erg uit balans zijn.

De meeste vrouwen die ik ken hebben een probleem met hun hormoonbalans.
Het is een doortastend probleem. En dit boek helpt je te begrijpen hoe je leven te leven, hoe het vorm te geven zodat je hormonen in balans blijven in plaats van symptomen te verhullen.

Geef toe, het is afmattend om de essentie van wie we in dit leven zijn te onderdrukken. Ik vond dat het tijd was om te stoppen met dit te onderdrukken en de goddelijke vrouwelijkheid te beginnen uitstralen.

Ikzelf ben er klaar voor!

Geniet van je week.


Teal Swan is een spirituele leraar en auteur. Ze is geboren met buitenzintuiglijke mogelijkheden. Hierdoor werd ze als kind gemarteld over een periode van 13 jaar. Na haar ontsnapping en een jarenlang genezingsproces, heeft ze besloten om zich niet langer te verbergen. In plaats daarvan besloot ze om haar unieke perspectief met de wereld te delen. Ze hoopt dat haar boodschap jou raakt in je leven en de positieve verandering die jij zoekt vergemakkelijkt.

In 2019 werd de Nederlandse vertaling van haar boek Shadows before Dawn uitgebracht onder de naam Go Beyond. Teal vertelt haar levensverhaal en biedt een uitgebreide toolkit voor complete zelfliefde. Klik op het boek voor meer info en reviews.