Het ‘derde oog’ is een term die we gebruiken voor het zesde chakra. Een chakra is een vortex punt waar de stroom van bewustzijn vanuit je hogere zelf, namelijk energie dat we prana noemen, stroomt in de fysische menselijke vorm. Het lichaam regelt zichzelf volgens de blauwdruk van de energetische chakra’s en meridianen. Het zesde chakra, ook het derde oog genoemd, ligt net boven de wenkbrauwen.

Wat is het derde oog?

Hoewel elke chakra betrokken is bij buitenzintuiglijke waarneming, is het zesde chakra het chakra van intuïtie. Het is het chakra dat wordt geassocieerd met helderziendheid, profetie, uittredingservaringen, het vermogen om aura’s te zien, erkenning, voorstellingsvermogen, visualisatie, dromen, waarneming en buitenzintuiglijke waarneming. Daarom wordt het derde oog het vaakst geassocieerd met helderzienden.

Het derde oog wordt zo genoemd omdat het helderziendheid toelaat. Met andere woorden, om verder te zien dan het gewone zicht. Daarom dat helderzienden, wiens derde ogen open waren, Zieners werden genoemd. Wanneer we in de derde dimensie leren leven, limiteren we onszelf tot het zien van de derde dimensie. Een baby kan meerdere dimensies zien maar leert zich te richten op de derde dimensie door andere dimensionale realiteiten te negeren. Vaak wordt gezegd dat we ons derde oog sluiten opdat we kunnen zien met onze twee fysieke ogen. Om het derde oog te activeren, gaan we dit proces omkeren.

Angsten verkleuren de waarheid

Leren het derde oog te activeren is de sleutel tot het waarnemen van hogere, meer multidimensionale aspecten van het bewustzijn. Het is enorm belangrijk wanneer we onze paranormale vaardigheden ontwikkelen, om tijd te besteden aan onze schaduwen en angsten. Onze angsten zijn namelijk het eerste wat intuïtie kan verhinderen door ons heen te vloeien.

Velen van jullie kennen het idee van projectie of het idee dat je eigen perspectief, je eigen angsten, je eigen uitingen, de waarheid kunnen verkleuren. Er is veel kans op een verkeerde vertaling van de waarheid van wat het universum vloeit naar jou naar wat je uiteindelijk kan waarnemen gebaseerd op jouw individuele perspectief. We zijn elk individuele perspectieven binnen de totaliteit van het gezamenlijke perspectief dat we Bron of God perspectief noemen. En alle informatie die je ontvangt, vertaal je doorheen jouw perspectief. En dus, hoe meer je bewust bent van jezelf, vooral van je eigeren angsten, hoe minder kans dat je deze informatie fout interpreteert of kleurt doorheen de lens van wat je in staat bent te geloven.

Hoe activeren we ons derde oog?

Het recept is vrij eenvoudig.

Stap 1: Eet een spiritueel georiënteerd dieet.

Dit dieet is veganistisch of rauw. Voedsel dat je met de aarde verbindt, brengt je meer naar de driedimensionale realiteit. Terwijl niet-aardend voedsel je toelaat je bewustzijn multidimensionaal te laten groeien. Vermijdt fluoride, dit tast de pijnappelklier aan.

Een aantal zaken om toe te voegen aan je dieet wanneer je leert het derde oog te activeren, zijn:

 • rauwe cacao
 • berkenweerschijnzwam
 • citroenen
 • rauwe appelciderazijn
 • alle bessen, vooral Goji-bessen en bosbessen
 • lavendel
 • bijvoet
 • maanzaad
 • druivensap
 • chlorella
 • spirulina
 • blauwgroene algen
 • jodium
 • zeoliet
 • ginseng
 • bentonietklei
 • chlorofyl
 • koriander
 • honing
 • kokosnoot olie
 • hennepzaad
 • zeewier
 • noni-sap

Stap 2: Elimineer je afhankelijkheid van je fysieke zicht 

Dit betekent dat je je ogen sluit of een plek in volledige duisternis zoekt, vrij van elektronische toestellen, schermen of andere bronnen van licht. Wanneer je in volledige duisternis bent, zal de pijnappelklier, dat de eerste manifestatie is van het derde oog, gestimuleerd worden om melatonine te produceren.

Melatonine zorgt ervoor dat je hersenen in een toestand worden gebracht waarbij je een groter bewustzijn beleeft dat niet gelimiteerd is aan de derde dimensie. Daarom speelt melatonine zo’n belangrijke rol in het slapen, dat eigenlijk een uittredingservaring is.

Stap 3: Let op je ademhaling en laat je gedachten los

Zit met een rechte rug of ga op bed liggen met je armen boven je hoofd of gestrekt naast je zijden. Je begint door op je adem te letten. We laten de adem de deuropening zijn tussen andere dimensies en de derde dimensie, tussen toestanden van bewustzijn. Je observeert je adem, in en uit. Zorg dat je inademt door de neus en uitademt door de mond. En kijk naar je gedachten.

We willen ons niet verzetten tegen gedachten, want als je dit doet focus je op de gedachte, voedt je de gedachte en komen er meer gedachten. Dus, je observeert enkel je gedachten en wanneer ze opkomen, laat je ze toe om langs je heen te vloeien. Na een tijdje geraak je in een soort ritme.

Stap 4: Ontspan bewust

Geef aandacht aan de spanning in je gezicht, nek en vooral achter de oren. Merk hoe gespannen je bent, vooral aan je hoofd. Deze spanning zal heel nadelig zijn als je energie wilt laten stromen om je derde oog te openen. Dus, laat bewust die spieren rond je ogen los alsook andere plekken op je hoofd, je hoofdhuid, overal waar spanning kan zijn.

Stap 5: Maak de klank Thhohh

Voor het volgende deel wil je een diepe ademhaling inhouden zolang dit comfortabel is. Maak dan wil een kleine ruimte in je onderkaak en bovenkaak, net groot genoeg om je tong tussen je tanden te laten. Bij de uitademing wil je een erg specifieke toon maken. Je pijnappelklier, je derde oog, is namelijk heel gevoelig voor tonen dus we kunnen deze gebruiken om het derde oog te helpen activeren.

Eenmaal je hebt ingeademd en je deze hebt ingehouden zolang dit comfortabel is, maak je het geluid: “T-H-H-O-H-H”. Je probeert je tong tussen je tanden te houden zodat deze vibreert bij het uitademen. Je kan experimenteren met de toonhoogte en klank zodat het mee vibreert met je lichaam. Dit doe je zes keren achter elkaar.

Ik wil je echter wel waarschuwen dat deze activiteit hoofdpijn kan veroorzaken omdat je een deel van je hersenen activeert die het niet gewend zijn gebruikt te worden. Dus je kan hoofdpijn ervaren, alsook migraines, ontgiftingsverschijnselen, duizeligheid of je kan geluiden horen in je hoofd zoals knalletjes of kraken. Dit is volledig normaal. Als het niet te veel stoort ga je door met de oefening.

Stap 6: Maak de klank May

Vervolgens adem je diep in en hou je deze 6 tellen lang vast. Doe dit drie keer. En dan, net zoals we in de vorige oefening deden, adem je volledig in en hou je je adem in. Deze keer maken we een toon dat het activeren van het derde oog nog verder versnelt. De toon is “May”, een beetje zoals de maand mei. Ik wil wel benadrukken dat iedereen verschillend wordt beïnvloed door tonen.

Hoewel we steeds het woord “May” gebruiken, kunnen we ermee experimenteren welke toon specifiek dit chakra doet zoemen. Je probeert te zoeken naar de toon die je hoofd doet vibreren, in de omgeving van je derde oog. Die specifieke toon hou je aan tijdens deze oefening en herhaal je zes keren, voor de duur van een heel trage uitademing.

Met het houden van deze toon zal het zoemgevoel bewegen van het midden van je voorhoofd naar het middelpunt van je hersenen, en doordringen tot de kroon van je hoofd. Dit is volledig normaal. Dit betekent dat je je derde oog zodanig activeert dat je nu het natuurlijke kanaal kan voelen, dat buitenzintuiglijke informatie levert vanuit het niet-fysieke doorheen het derde oog naar het fysieke. Je voelt dus dit volledige kanaal.

Stap 7: Beeld het ontwaken van je derde oog in

Met je ogen gesloten, stel je jezelf je derde oog voor. Stel je voor dat het gesloten is, net zoals je fysieke ogen. Stel je nu voor dat ze openen alsof ze ontwaken, traag. Als je hier moeite mee hebt, kan je met je ogen toe je ogen richten naar het derde oog en ze hier houden. Het kan voelen alsof je je ogen een beetje belast. Je ogen richten kan helpen je derde oog te openen en deze te activeren. Dus dit is afhankelijk van persoonlijke voorkeur, sommigen moeten deze stap niet doen, anderen wel.

Wat zie je? Zie je beelden?
Wat voel je? Voel je sensaties?
Aanvankelijk kunnen ze wat wazig zijn.
Je zou enkel patronen kunnen zien, kleuren of contouren.
Je gevoelens zouden erg vaag of verwarrend kunnen zijn.
Observeer wat je ziet of voelt zonder oordeel.

Wanneer je geboren wordt in de fysieke wereld, was deze wereld wazig, en ononderscheidbaar voor jou. Dit zal hetzelfde zijn. Met tijd zal je buitendimensionale waarnemingen leren zien met evenveel helderheid als de fysische dimensie.

Warm aanbevolen Nederlandstalige boeken:

 

Stap 8: Richt je terug op de driedimensionale realiteit

Wanneer je klaar bent om terug te keren naar de derde dimensie, kan je terug aandacht geven aan je ademhaling dat de deuropening vormt, van en naar de fysische dimensie. Wanneer je je ogen wilt openen, zorg er dan voor dat je de exacte indrukken opschrijft die je hebt ontvangen of gezien.

Oefenen, oefenen en oefenen

Dit proces herhaal je elke dag drie weken lang. Hierna kan je beginnen het proces te leiden. Wanneer je in de fase bent dat je je derde oog hebt geopend en je begint buitendimensionale zaken waar te nemen, kan je starten met het zeggen van bevestigende uitspraken zoals: “helderheid nu”. Dit zal ervoor zorgen dat de dimensionale realiteit zich organiseert zodat je het kan waarnemen en vertalen en begrijpen wat het is dat je ziet.

Directe manifestatie in de vierde dimensie

Als we ons derde oog activeren, interageren we met de vierde dimensionale realiteit. Deze vierde dimensionele realiteit is direct. Een directe tijd-ruimte realiteit betekent dat er geen buffertijd is. Het is niet zoals hier, waarbij je een gedachte denkt en het even duurt vooraleer het manifesteert.

In principe kan je het zo samenvatten: buiten deze dimensie, “denk het en het is er”.

Spelen met perspectieven

Na een paar keer kan je deze sessies versterken door doelbewust te gaan zoeken naar wat je wilt zien. Je kan het universum een vraag stellen of vragen iets te zien dat je nog niet kon zien. Bijvoorbeeld, je kan je derde oog openen en zeggen: “Toon me mijn moeder toen zij mijn leeftijd had”.

Je kan ook spelen met verschillende perspectieven, want je bent enkel beperkt tot je individuele perspectief in deze realiteit. Buiten deze realiteit kan je ook andere perspectieven ervaren. Stel dat je terug wilt gaan en Hiroshima wilt ervaren. Je zou dan kunnen ervaren hoe het was om een kleine jongen te zijn die werd gebombardeerd, of hoe het was om een soldaat te zijn die bommen gooide. Je zou het perspectief van Bron op dat moment kunnen ervaren. Er is geen perspectief dat niet toegankelijk is voor jou. Dus je kan beginnen experimenteren.

Na elke sessie kan je best je handen goed tegen elkaar aan wrijven tot ze opwarmen, en ze vervolgens over je derde oog houden en je fysieke ogen. Vergelijk het met een zware training. Als je hard traint, kan het soms goed voelen om je spieren op te warmen. De energie en warmte van je handen, helpt je om deze nieuwe ervaring te integreren en helpt je hersenen nieuwe zaken te laten doen.

Mogelijke symptomen

Er is geen beperking aan het derde oog. Je bent dus niet beperkt tot zaken die je kan waarnemen met het zicht. Denk aan het derde oog als een deuropening voor een uittredingservaring. Al snel hoef je zelfs niet te zitten om je derde oog te openen, activeren en gebruiken. Het zal voortdurend geactiveerd blijven. Dit betekent dat je een levend, ademend, wandelend kanaal zal zijn voor buitendimensionale informatie dat naar de fysieke dimensie komt.

Maar tussen sessies door zal je sleutelsymptomen vertonen die resulteren uit het activeren van je derde oog. Een aantal van deze symptomen zijn:

 • helderziendheid
 • helderhorende, helderwetende ervaringen
 • je kan een kanaal vormen
 • je slaappatronen kunnen veranderen
 • je zal heel levendige, zelfs lucide dromen hebben
 • je zou een intense hitte of tinteling kunnen voelen zoals elektriciteit, in je handen, ruggegraat, nek en hoofd
 • plotse golven van onverklaarbare emoties zijn mogelijk
 • nog niet geheelde problemen en slechte herinneringen zullen aan de oppervlakte komen
 • veranderingen in je gewicht en vooral je eetpatronen zijn mogelijk, zoals de ontwikkeling van extreme voedselgevoeligheden. Je kan plotseling bepaalde voeding niet meer verdragen, of neigen naar voedsel dat je voordien nooit wou eten.
 • je kan een toegenomen gevoeligheid ervaren in al je zintuigen
 • je zou gevoelig kunnen worden voor luide geluiden, bepaalde geuren of texturen die je eerder nooit stoorden
 • je kan energie zien, lucht of muren lijken ruis te vertonen
 • Ontgiftingsverschijnselen zoals huid-erupties en hoofdpijnen zijn mogelijk
  Dit is enkel een nevenproduct van je toegenomen frequentie.
 • Je kan niet langer de hoeveelheden toxiciteit verdragen die opgeslagen zijn in je lichaam
 • je ervaart golven van inspiratie waarbij je jezelf niet kan tegenhouden, ook al zou je proberen
 • toegenomen creativiteit
 • je ervaart voorvallen die je leven volledig veranderen, positief of negatief
 • de perceptie dat tijd versnelt
 • leermeesters duiken overal op alsof het universum je direct toespreekt via alles en iedereen
 • je begint gedachtevormen te zien en te voelen, wezens die niet fysisch gemanifesteerd zijn
 • getallen duiken op en herhalen zichzelf voor jou, zoals 4 4 4, 11 11, 3 5 5
 • elektrische en mechanische toestellen vertonen storingen
 • je ervaart duizeligheid of hoogtevrees
 • snellere haar- en nagelgroei
 • hartkloppingen of -onregelmatigheden. Deze hartkloppingen of -onregelmatigheden gebeuren als je hart zich aanpast aan je toegenomen frequentie.Er zijn natuurlijk nog meer symptomen, maar deze zijn de belangrijkste nevenproducten van het openen van je derde oog.

Soorten helderzienden

Iedereen ontvangt buitenzintuiglijke informatie op verschillende manieren. De vier belangrijkste manieren zijn emotioneel, spiritueel, mentaal en fysisch. Daarom hebben we vier grote categorieën voor helderzienden:

 1. Emotioneel: De emotioneel intuïtieven zijn degenen die voelen. We associëren deze mensen met de intense empaten van onze tijd.

 2. Spiritueel: De spiritueel intuïtieven ‘weten’ rechtstreeks, ze weten niet hoe ze weten, ze krijgen misschien niet eens een duidelijk fysisch of mentaal beeld. Ze weten gewoon.

 3. Mentaal: De mentale helderzienden activeren het derde oog het meest. Zij hebben het vermogen om helderziende beelden te ontvangen.

 4. Fysisch: Fysisch intuïtieven voelen zaken via hun lichaam, via echte fysische sensaties die hun lichaam interpreteert.Je hebt een primaire taal waarlangs deze informatie naar je toe komt. Dus je merkt wanneer je je derde oog activeert, wat jouw specifiek aanvoelen is, dat je hoogste psychische zintuig vormt. Het wordt geactiveerd en wordt steeds groter en groter en groter. Je ontvangt hierlangs steeds meer informatie.En dan volgt een “spill-over” effect, waarbij eens één faculteit is opgebruikt om informatie over te brengen vanuit buitendimensionale plaatsen, informatie zal overvloeien naar de volgende faculteit.
  Dus een mentaal intuïtief zal bijvoorbeeld steeds meer en meer beelden ontvangen en plotseling ook beginnen voelen vanuit andere dimensies.

Iedereen heeft deze vermogens, dus iedereen ondervindt tot op een bepaalde hoogte al deze manieren om buitendimensionale informatie binnen te trekken. Maar je hebt welbepaalde faculteiten, die bij jou het meest naar voor komen. Dus als je jezelf identificeert als een empaat die informatie ervaart via je emotionele centra, is het waarschijnlijk dat wanneer je je derde oog opent, deze centra zullen versterken, en steeds meer opengaan. En wanneer deze centra overvloeien, zal je beelden beginnen zien. En vervolgens zal je ‘gewoon weten’, en dan begin je ineens ook fysische sensaties te verkrijgen.

Jij hebt steeds de keuze

Het derde oog openen beïnvloedt dus niet alleen ons vermogen tot helderziendheid. Laat dit proces toe. Het is niet altijd comfortabel om je af te stemmen op deze ontwaking. Het is niet altijd comfortabel om te zien wat het universum ons wilt tonen. Maar als je merkt dat je je verzet, weet dan dat dit normaal is en dat iedereen dit ervaart. Het is dan tijd om weerstand los te laten.

En maak je geen zorgen, jij bent degene die beslist om jezelf te openen en deze informatie toe te laten, dus dat betekent dat jij kiest, jij hebt de controle.

In de toekomst zal ik een video maken over hoe je jezelf verbindt met de aarde in de derde dimensie, waardoor je beter controle uitoefent of je jezelf toelaat om de derde dimensie te verlaten of binnen te komen.

Tot dan en veel plezier met deze oefening.
Ik wens je een goede week!


Teal Swan is een spirituele leraar en auteur. Ze is geboren met buitenzintuiglijke mogelijkheden. Hierdoor werd ze als kind gemarteld over een periode van 13 jaar. Na haar ontsnapping en een jarenlang genezingsproces, heeft ze besloten om zich niet langer te verbergen. In plaats daarvan besloot ze om haar unieke perspectief met de wereld te delen. Ze hoopt dat haar boodschap jou raakt in je leven en de positieve verandering die jij zoekt vergemakkelijkt.

In 2019 werd de Nederlandse vertaling van haar boek Shadows before Dawn uitgebracht onder de naam Go Beyond. Teal vertelt haar levensverhaal en biedt een uitgebreide toolkit voor complete zelfliefde. Klik op het boek voor meer info en reviews.