Geld op zich is niet goed of slecht. Geld is enkel een hulpmiddel zoals een hamer dat is. Geld is een hulpmiddel dat kan helpen om zaken te manifesteren in onze huidige maatschappij.

Als we geld naar ons toe willen leiden, besteden we best geen aandacht aan het gebrek aan geld in onze realiteit. We kunnen ook geen geld manifesteren als we een negatieve houding hebben ten opzichte van geld.

Hier volgen 12 stappen om overvloed te creëren in ons leven en geld te beginnen manifesteren. We moeten niet hard werken om de overvloed te vergaren die we zoeken. Het is nodig te beseffen dat het ons geboorterecht is alles te verkrijgen wat we maar verlangen. De ervaring van overvloed verdien je, je hoeft er niets voor te ‘doen’ om het te verdienen.

De 12 stappen:

 1. Geef aandacht aan zaken die je doen voelen alsof je reeds overvloed en rijkdom ervaart in plaats van de zaken die je arm doen voelen. Dit doe je door te waarderen wat je reeds ervaart als overvloed.
 2. Visualiseer wat je wilt, waarom je dat wilt en wat je ermee gaat doen.
 3. Maak een einde aan je limiterende geloven over geld. Zorg voor een positieve associatie met geld in al je gedachten.
 4. Wanneer je geld moet uitgeven, zorg dat je dit met een goed gevoel doet. Vermijd wroeging, schuldgevoelens, geef geen aandacht aan tekorten of verliezen.
 5. Vermijd schulden. Als je reeds schulden hebt, elimineer deze.
 6. “Volg het witte konijn”. Zoals in de matrix, zet je intentie en laat kansen opkomen voor jou in de vorm van synchroniciteiten en onverwachte toevalligheden en reageer hierop met een geïnspireerde actie.
 7. Herschik je leven van verdienen na inspanning naar een leven waarin je inherent waardig bent.
 8. Neem elke stap die nodig is om weerstand kwijt te geraken in relatie met geld. Dit hangt van persoon tot persoon af, dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je jezelf een budget voorziet of dat je ervoor kiest geld te sparen.
 9. Neem ELKE vorm van overvloed in acht die reeds in je ervaring opkomt, onafhankelijk van de grootte. Inventariseer je huidige toestand niet, maar vertrouw het universum erop je te leveren waar jij om vraagt. De wet is vraag en jij zult krijgen.
 10. Neem tijd om jezelf als een magneet te visualiseren dat geld naar zich toe-ademt.
 11. Neem deel aan virtuele mega-uitgaven waarbij je een briefje geld in je zakken houdt met je gedachten zaken in winkels kopen aan jezelf eraan herinnert dat het geld nog steeds in je zakken steekt.
 12. Verschuif je attitude naar veiligheid en zekerheid toe. Behandel geld niet alsof het je weerhoudt van rampsituaties of onveiligheid. Maar associeer gedachten van gebrek aan veiligheid met deze van rampsituaties. Je wilt je aandacht geven aan hoe veiligheid en zekerheid voor jou zou voelen. Verschuif je gedachten van machteloosheid in alle aspecten van je leven. Dit zorgt ervoor dat geld niet wordt beïnvloed door jouw aandacht aan angsten, rampspoed of machteloosheid.


Teal Swan is een spirituele leraar en auteur. Ze is geboren met buitenzintuiglijke mogelijkheden. Hierdoor werd ze als kind gemarteld over een periode van 13 jaar. Na haar ontsnapping en een jarenlang genezingsproces, heeft ze besloten om zich niet langer te verbergen. In plaats daarvan besloot ze om haar unieke perspectief met de wereld te delen. Ze hoopt dat haar boodschap jou raakt in je leven en de positieve verandering die jij zoekt vergemakkelijkt.

In 2019 werd de Nederlandse vertaling van haar boek Shadows before Dawn uitgebracht onder de naam Go Beyond. Teal vertelt haar levensverhaal en biedt een uitgebreide toolkit voor complete zelfliefde. Klik op het boek voor meer info en reviews.