Hallo daar. Voor we in dit onderwerp duiken, moeten we duidelijk maken dat dit specifiek onderwerp van automatisch schrift, de droom van sceptici is. Dus verwacht niet al te veel steun bij het brede publiek voor dit onderwerp of deze kunstvorm.

Wat is automatisch schrift?

Automatisch Schrift is in essentie het schrijven veroorzaakt door een spirituele, bovennatuurlijke of onderbewuste kracht, in tegenstelling tot de bewuste intentie van de schrijver zelf. Het is een oude occulte praktijk. Van oudsher lieten helderzienden toe entiteiten of geesten hun hand te laten overnemen en te schrijven via hen. Dus je kan automatisch schrift beschouwen als de kunstvorm van zaken te laten schrijven via jou, in plaats van dat jij beslist iets neer te schrijven.

Gelijkaardig aan het ontvangen van een radiozender

Misschien ben je bekend met channeling? Wat mediums in essentie doen is het toelaten van de frequentie van een ander wezen, of een andere stroom van bewustzijn om zich fysisch uit te drukken. Het werkt een beetje als een radiokanaal, en een radiotuner. Je begrijpt dat een radiotoren een specifiek signaal uitzendt. Om dit signaal te ontvangen in je auto draai je je radiotuner naar een bepaald kanaal om dit signaal te ontvangen. Het signaal wordt omgezet naar geluid in de luidsprekers of informatie dat wordt uitgezonden door dit signaal.

Mensen ontvangen kanalen ook op deze manier. Echter zijn de signalen hier stromen van bewustzijn binnen het kwantumveld, en als mediums hun ego opzij zetten, kunnen deze stromen van bewustzijn spreken of schrijven via hen.

Iedereen kan leren channelen

Automatisch Schrift is de geschreven vorm van channeling. Ook al zijn sommige mensen zeer heldere mediums, wiens gedachten het signaal van een andere stroom van bewustzijn niet verstoren, eigenlijk zijn alle mensen technisch gezien mediums die de kunst van Automatisch Schrift kunnen leren. Ook is het één van de meest therapeutische middelen om toegang te hebben en bewust te worden van je eigen onbewuste geest.

Hoe starten met automatisch schrift?

Stap 1: Gebruik niet je dominante hand

Zit in een ruimte vrij van storende invloeden. Ergens waar je de spanning binnen je kan loslaten. Je begint best de hand te gebruiken waar je doorgaans niet mee schrijft. Je zenuwbanen zijn afgestemd op de hand waar je doorgaans mee schrijft, en deze zenuwbanen filteren iedere niet-fysische bewustzijn eruit. Dit soort filtering is nadelig voor het channelingproces, ook om toegang te hebben tot het onderbewustzijn. Dus gebruik de hand waar je doorgaans niet mee schrijft. Neem een papier en potlood of pen. Als je bekwamer wordt in Automatisch Schrift, zal het niet meer uitmaken welke hand je gebruikt.

Stap 2: Neem een ontspannen houding aan

Neem een houding aan waarbij je je het meest ontspannen en vrij voelt. De meeste mensen verkiezen een lichtjes achteroverleunende positie, met hun papier op de schoot. Dit kan je proberen, maar gebruik vooral de positie die voor jou het beste gaat. Het gaat er vooral om dat je je lichaam gebruikt als een soort instrument dat energie zo vrij mogelijk doorlaat. Geef aandacht aan elk lichaamsdeel, startend van de top van je hoofd, eindigend bij je tenen, en laat bewust de spanning in elke spier los. Ontspan genoeg zodat als ik metaforisch gezien water giet doorheen je kroonchakra, het water ongehinderd zou stromen doorheen je lichaam, met een snelle beweging, zonder blokkades. Velen verkiezen naakt te channelen. Houdt deze optie voor jezelf open.

Stap 3: Laat de controle los

Plaats pen op papier en zet bewust de intentie, en beslis, om volledig los te laten. Laat de controle los. Laat remmingen los. Geef het weg, wetend dat dat je de controle kan terugkrijgen wanneer je wilt of de oefening kan stopzetten. Echter zal het eerder goed voelen om los te laten. Laat ook je gedachten los. Als je meditatie nodig hebt om je gedachten los te laten, zodat de ruimte tussen gedachten groot genoeg wordt waardoor er een soort innerlijke ruimtelijkheid ontstaat, doe dit dan vooral. Denk niet aan het proces van Automatisch Schrift. Laat simpelweg je pen toe om te bewegen. Laat alles door de pen komen dat wil doorkomen, of het nu steek houdt of niet. Het hoeft geen steek te houden. Interpreteer niet wat wordt geschreven. Dat kan je later doen. Ik wil erop wijzen dat het normaal is dat je geest zich wil moeien en de controle wilt overnemen, maar als dit gebeurt, stop dan  met schrijven en laat opnieuw de controle los, net zoals in het begin van de oefening. Dit kan met je  ogen open of dicht en weet dat Automatisch Schrift in de vorm van krabbels, beelden, symbolen of woorden kan komen.

Stap 4: Je weet wanneer de sessie afgelopen is

Sta je pen toe te bewegen zolang het dat wilt, totdat het voelt alsof de sessie gedaan is. Na de sessie kan je het bijproduct bekijken en beginnen interpreteren wat het resultaat is van de channeling sessie.

Stap 5: Oefen

Raak vertrouwd met channelen in het algemeen voor je iets specifiek probeert te channelen, of een bepaald wezen of stroom van bewustzijn. Wanneer je er klaar voor bent, kan je de volgende stap nemen.

Stap 6: Kies wie/wat je wilt channelen

Je dient een keuze te maken. Ofwel kan je eender wie of wat maar wilt doorlaten via jou, of je kan een specifiek signaal of stroom van bewustzijn uitnodigen en ontvangen. Iemand waar je graag mee wilt communiceren. Een aantal voorbeelden van stromen van bewustzijn waar je mee zou kunnen communiceren zijn:

 • Je Hogere Zelf
 • Je Schaduw Zelf, ook bekend als je onderbewuste of onderdrukte zelf
 • Je Kind Zelf
 • Het Kind Zelf van iemand anders
 • Het bewustzijn van Iemand anders
 • Het onderbewustzijn van Iemand anders
 • Het Hogere Zelf van Iemand anders
 • Een buitenaards wezen
 • Je Spirituele Gidsen
 • Je Zielenfamilie
 • Jezus
 • De Meesters van Gene Zijde als een groepsbewustzijn
 • De Boeddha
 • Een geest in je huis
 • Een overleden dierbare.

Weet dat sommigen meer gedreven zijn om gechannelt dan worden dan anderen.

Stap 7: Stem je af op hun energie

Ontvang hen volledig alsof je jezelf en je identiteit voelt oplossen in die van hen. Dit is een bewuste bereidheid om je te ontdoen van je ego. Laat ze ademen via jou, en herhaal het eerder beschreven proces. Echter nodig je hen nu bewust uit om hun energie door je te laten komen. Beeld in dat je de stroom van bewustzijn door je heen voelt vloeien, alsof letterlijk energie via een waterval via jou en je handen komt. Vervolgens kan je de informatie dat wilt doorkomen door dit kanaal volledig laten vloeien, zonder vragen te stellen, of je kan een soort dialoog beginnen, waarbij jij of iemand anders vragen stelt, en je laat dit wezen of stroom van bewustzijn toe om via jou te antwoorden.

Laat jezelf toe te stoppen als dat nodig is

Als je merkt dat je zelf zoekt naar antwoorden of informatie en je de controle terug in plaats van de informatie te laten doorkomen zonder belang te hechten aan de inhoud. Stop dan, en laat opnieuw bewust de controle los. Dit voelt gelijkaardig aan stroomopwaarts zwemmen en vervolgens plots los te laten en met de stroom mee te gaan, volledig slap zonder enige weerstand.

Je neemt enkel deel aan de sessie van Automatisch Schrift zolang het aanvoelt dat er informatie door je heen wilt vloeien. Dit voelt als een afronding van de sessie en hierna kan je terug je bewustzijn bij de kamer brengen, maar aangezien je afstand hebt genomen van je identiteit, moet je jezelf herinneren aan wie je bent. Herhaal daarom wie je bent, welk jaar het is, wat er gaande is, wat je naam is, dat soort informatie. Dit helpt om terug tot jezelf te komen met jouw ego of identiteit. Hierna kan je bekijken wat er is gezegd, en de boodschap interpreteren.

Je trekt gelijkaardige frequenties aan

Let wel op dat je onderhevig bent aan de wet van aantrekking. Wat betekent dit? Dit betekent dat als je vibratie verlaagd is door diepe emotionele verwondingen, je een vibratie aanneemt dat overeenkomt met een entiteit van een lagere frequentie. Hierdoor kunnen mensen interageren met een entiteit met slechte bedoelingen of hierdoor bezeten worden. Als dit gebeurt hoef je niet bang te zijn, besef enkel dat deze entiteit jouw nog niet geheelde aspecten weerspiegelt. Als je schrik hebt van wezens met slechte bedoelingen, kan je mijn Youtube video bekijken met de naam: “Do Demons Exist”.

Aangezien we gelijkaardige frequenties aantrekken betekent dit iets heel belangrijk, namelijk dat als je een kanaal wilt zijn, je je frequentie moet verhogen in zulke mate dat je enkel kanalen ontvangt die jou en anderen helpen. Dit betekent dat je je vibratie moet verhogen. Leg je toe om een zo helder mogelijk kanaal te zijn. Hou je aan een zuiverend dieet, voer activiteiten uit die je persoonlijke frequentie verhogen, mediteer, en oefen om je identiteit los te laten. Kijk daarom naar mijn video’s op Youtube genaamd:

Onthou dat je steeds kan stoppen met het proces als het niet meer goed voelt. Je kan het Automatisch Schrift even opzij zetten of het terug oppakken met de hulp van een meer doorgewinterde of ervaren paragnost, spirituele leerkracht, occulte beoefenaar of heler. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Oefenen, oefenen en oefenen

Zoals we weten zijn bepaalde zaken goede elektriciteitsgeleiders. Elektriciteit passeert hierbij makkelijk. jij kan een betere geleider en kanaal worden door Automatisch Schrift te oefenen. Je laat dan beter spirituele energieën toe, alsof het elektrische stroom is dat door je lichaam komt. Het proces gaat steeds natuurlijker en moeitelozer, en het lijkt steeds minder alsof jij schrijft aangezien je denkende geest steeds meer loslaat.

Laat de creativiteit maar komen

Uiteindelijk kan je makkelijk opzij gaan om niet-fysische dimensies te laten doorkomen. Het schrijven zal als vanzelf vloeien. Veel van de beste artiesten in de geschiedenis zijn eigenlijk kanalen, ze creëren zelf geen kunst of schrift, maar laten de kunst door hen heen vloeien. Automatisch Schrift leidt op z’n minst tot veel creativiteitsvonken, maar lach gerust, aangezien ik je net de toestemming heb gegeven je eigen persoonlijk ouija bord te worden. Enkel krijg je nu veel meer dan een simpel ja/nee-antwoord.

Ik wens je een goede week.


Teal Swan is een spirituele leraar en auteur. Ze is geboren met buitenzintuiglijke mogelijkheden. Hierdoor werd ze als kind gemarteld over een periode van 13 jaar. Na haar ontsnapping en een jarenlang genezingsproces, heeft ze besloten om zich niet langer te verbergen. In plaats daarvan besloot ze om haar unieke perspectief met de wereld te delen. Ze hoopt dat haar boodschap jou raakt in je leven en de positieve verandering die jij zoekt vergemakkelijkt.

In 2019 werd de Nederlandse vertaling van haar boek Shadows before Dawn uitgebracht onder de naam Go Beyond. Teal vertelt haar levensverhaal en biedt een uitgebreide toolkit voor complete zelfliefde. Klik op het boek voor meer info en reviews.