Wat kan je eten om het meest spirituele leven te leiden? Ik ben enthousiast over deze vraag, want voeding is reeds zeven jaren een obsessie van mij.

Gezondheid en spiritualiteit

Als we het hebben over het meest geschikte dieet voor een spiritueel leven, stel je eigenlijk de vraag: Welk dieet is het gezondste? Dit aangezien gezondheid en spiritualiteit samengaan. Ze zijn getrouwde partners. Je kan niet de één weghalen zonder de ander aan te tasten. Gezondheid en spiritualiteit zijn een vibrationele match.

Volwaardig plantaardig voedsel

Je eet het best voedsel in zijn volwaardig intacte vorm, in zijn natuurlijke vorm. Daarom vermijd je best simpele koolhydraten. Eet geen suikers, zuivel, vlees en bewerkte voedingsmiddelen.

Ik werk ook als een medisch intuïtief. Dus de mening die ik geef, is aan de hand van de energie in iemands lichaam die ik zie veranderen als iemand iets eet. Ik kan zien of je energie resoneert met specifiek voedsel. En ook al zijn mensen verschillend en gaat hun lichaam anders om met verschillende voedingsmiddelen, de één kan bijvoorbeeld makkelijker vlees verteren dan een ander. Toch, gelijkaardig aan het feit dat pesticiden slecht zijn voor alle mensen, kunnen we stellen dat bepaalde voeding slecht of goed is voor de mens. Dit soort voedsel ga ik vandaag oplijsten.

Ik zal voedingsmiddelen oplijsten van meest naar minst slecht.

  • Suikervervangers zoals saccharine, aspartaam en sorbitol. Het menselijk lichaam reageert heel sterk bij inname van deze stoffen. Soms is de reactie zelfs erger dan bij inname van drugs zoals heroïne. Dus, geen vervangsuikers.
  • Bewaarstoffen en pesticiden, dit is vanzelfsprekend.
  • Alcohol. Gebaseerd op wat ik zie, is zelfs een glas wijn niet goed voor ons systeem. Ik heb nooit iemands energie zien overeenkomen met alcohol.
  • Witte bloem, alle enkelvoudige koolhydraten. Je lichaam behandelt deze alsof het suiker is en suiker is vreselijk voor het lichaam. Dit komt omdat als je een complexe koolhydraat afbreekt tot een enkelvoudige koolhydraat, je lichaam dit behandelt als een suiker en suiker is vergif. Dus geen witte bloem en geen suiker.
  • Margarine en zuivel. Ik ken niemand die goed om kan met zuivel, zelfs als ze denken dat ze dat kunnen. Als je een gezond dieet wilt volgen dat afgestemd is op spiritualiteit, is het heel belangrijk zuivel te mijden. Over het algemeen mijd je dus dierlijk voedsel.
  • Gefrituurd voedsel aangezien dit gedenatureerd voedsel is.
  • Vlees

Dus op basis van energie, bestaat het beste dieet uit rauw voedsel zonder dierlijke proteïnen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het mogelijk alle proteïnen en voedingstoffen die je lichaam nodig heeft, binnen te krijgen met rauw, ongekookt voedsel.

Stap voor stap

Dit kan moeilijk lijken en je kan tijd nodig hebben om ingewerkt te geraken in deze levensstijl. Daarom raad ik als tweede beste na rauw voedsel, een veganistische levensstijl aan. Plantaardig voedsel in zijn onbewerkte vorm resoneert het beste met de energie van mensen. Onze cellen en ons biologisch systeem resoneren hier het beste mee.

Dit gezegd zijne, kunnen er problemen optreden als mensen ineens heel sterke veranderingen aanbrengen in hun levensstijl. Met name dat ze mentaal meer problemen ervaren dan positieve veranderingen op fysiek vlak. Daarom kan je best veranderingen stapsgewijs aanbrengen.

Je begint hierbij door eerst je gedachten te veranderen. Aangezien als je de gedachten die je denkt verandert, de aandacht verschuift naar een spiritueler pad en je lichaam hierdoor op een andere niveau resoneert. Dit betekent dat na een tijd, bepaalde soorten voedsel ineens niet meer resoneren.

Je merkt dat in spirituele kringen mensen ongeveer hetzelfde eten. Dit komt omdat ze enkel voedsel kunnen eten dat fysiek en mentaal met hen resoneert. Dus hoewel voedsel je spiritueel kan helpen, gaat je dieet vanzelf veranderen als je een spiritueel pad volgt. Dus, je kan dit langs twee kanten benaderen of beide benaderingen volgen.

En zo volg je al snel een gezond spiritueel dieet.


Teal Swan is een spirituele leraar en auteur. Ze is geboren met buitenzintuiglijke mogelijkheden. Hierdoor werd ze als kind gemarteld over een periode van 13 jaar. Na haar ontsnapping en een jarenlang genezingsproces, heeft ze besloten om zich niet langer te verbergen. In plaats daarvan besloot ze om haar unieke perspectief met de wereld te delen. Ze hoopt dat haar boodschap jou raakt in je leven en de positieve verandering die jij zoekt vergemakkelijkt.

In 2019 werd de Nederlandse vertaling van haar boek Shadows before Dawn uitgebracht onder de naam Go Beyond. Teal vertelt haar levensverhaal en biedt een uitgebreide toolkit voor complete zelfliefde. Klik op het boek voor meer info en reviews.

 

 

Boekensuggesties