Hallo iedereen. Deze week kreeg ik veel vragen over meditatie. Met name, vragen mensen mij om één van mijn favoriete meditaties met jullie te delen. Deze meditatie dient om weerstand in je lichaam los te laten en volledig open te zijn voor wat is. En zoals we weten, beïnvloedt de geest niet alleen het lichaam. Maar omgekeerd, beïnvloedt het lichaam ook de geest.

Wat we vaak niet weten, is dat ons lichaam zich gewoonlijk in een toestand van weerstand bevindt. Stel dat je alles zou kunnen zien en ziet hoe energie vloeit in een ruimte, dan zie je dat het niet stilstaat. Het beweegt zoals water. Als je in een branding in de oceaan staat, voel je hoe de golven je lichaam meedeinen. Dit gebeurt op een subtielere manier met de lucht en de energie in een ruimte, of buiten.

Maar we zijn gewend weerstand te bieden. We bieden weerstand aan de beweging van de energie. Daarom kunnen we stilstaan terwijl iemand praat. Of stilzitten. We weerstaan de energiestroom in de ruimte. Deze weerstand staat lijnrecht tegenover openheid, wat een meer spirituele toestand is. Het laat de energiestroom van je hogere zelf naar je lichaam toe, dat zich uitdrukt in je acties en woorden.

Meditatie 1: Laat je meevoeren door de energie

Dus begin de meditatie. Je zit met je rug recht. Later merk je dat dit zelfs weerstand is. En zal je houding zich schikken naar de energie. Dat is prima. Sluit je ogen. Om te beginnen, observeer je de ademhaling. Ik start meditaties graag op dezelfde manier, zo herkennen je hersenen de hersengolftoestand om makkelijker te beginnen mediteren. Dit komt omdat het observeren van je ademhaling, wordt geassocieerd met wat volgt.

Dus, we observeren eerst de ademhaling. Je gedachten zullen ronddwalen. Als je geluiden hoort, gaat je aandacht daar naartoe. Veroordeel dat niet. Maar breng steeds je aandacht terug naar de ademhaling. Biedt geen weerstand aan het ronddwalen van je gedachten. Breng je aandacht gewoon  terug naar de ademhaling. Vervolgens zet je de intentie  om de energie in de ruimte niet te weerstaan. Met andere woorden,  wil je volledig de energie in de ruimte toelaten  om je lichaam te laten bewegen. Je plaatst je lichaam in een toestand  van volledige aanvaarding. Soms helpt het visualiseren van een wilgentak in de wind om je lichaam te laten begrijpen wat je ervan vraagt. Want je vraagt het tegenovergestelde van wat je lichaam gewend is. Je bent gewend de energiestroom te weerstaan  zodat je er niet gestoord uitziet.

Je zorgt zelf niet voor deze beweging. Dus je kiest hier zelf niet voor. Je laat het gevoel toe. Dus laat je lichaam niet bewegen, tenzij de energie in de ruimte hier voor zorgt. Het begint te voelen als een geweldige dans. En je vergeet na een tijd waar je bent. Het is een verbazingwekkende meditatie. Ikzelf doe deze wekelijks omdat het één van mijn favoriete is omdat het de geest volledig openstelt.

Hoe flexibeler je instelling wordt in het algemeen, hoe flexibeler je geest wordt naar anderen toe, naar je geloven toe, naar alles toe. Het gaat hand in hand.

Meditatie 2: Laat je meevoeren door de muziek

Hierna versterk je de meditatie. Dus je mediteert eerst zoals uitgelegd,  waarbij je aanwezig bent in de ruimte en je jezelf laat bewegen door de energie. Vervolgens, laat je muziek spelen. Wordt ervan bewust dat stilzitten bij muziek, zelfs een toestand van weerstand is. Hierop is vrije beweging gebaseerd. Je hebt vast al van hedendaagse dans gehoord zonder vaststaande bewegingen. Hierbij laat je de muziek toe om je lichaam te bewegen. Net als je de energie in een ruimte toelaat je lichaam te bewegen.

Zet muziek op en doe dezelfde meditatie. Laat de muziek je lichaam bewegen. Hoe het ook wilt. Je zal merken dat je wordt meegevoerd. Omdat het kwantumveld verbonden is, moet je lichaam het geluid niet horen om de energie van het geluid je lichaam te laten bewegen. Je zal merken dat je reageert op het geluid  voordat het wordt afgespeeld. Het is ongelooflijk, dus ik hoop dat je dat probeert en ervan geniet wanneer je lichaam niet star is en geen weerstand biedt aan de omgevende energie.

De energie van elke ruimte is uniek

Je zal merken dat geen twee ruimtes  hetzelfde zijn qua energie. Op dit moment zitten we  in de wildernis van Utah, waar de energie bijzonder snel beweegt, en mijn lichaam hierdoor ook snel beweegt. Maar dat zal niet overal het geval zijn. Als je bijvoorbeeld in een uithoek van een kamer zit, zal de energie ebben en je bewegingen niet zo extreem zijn.

Dus deze meditatie heeft geen vaste uitkomst en geen vast patroon, want energie beweegt steeds anders, afhankelijk van je locatie. Afhankelijk van het land waarin je leeft,  of de kamer waarin je zit, of buiten. Het is steeds anders  en dus zal je lichaam anders bewegen.

Voel je vrij bij deze meditatie te blijven zolang je wilt. Bij sommigen duurt het 8 tot 10 minuten. Sommigen houden het een volledig uur vol. Maar het maakt niet uit. Er is geen juiste of foute manier van mediteren. Het doel is een toestand van aanvaarding, in plaats van weerstand. Je negatieve gedachten stopzetten. Gedachten in het algemeen stopzetten. Zo kan je de dag verdergaan op een meer toelatende wijze, die je makkelijker leidt naar je geluk en vreugde.

Meditatie 3: Laat je meevoeren door klankschalen

Ik vind kristallen klankschalen of genezingstechnieken met geluid ongelooflijk goed voor deze meditatie. Als je iemand kan vinden die deze klankschalen bespeelt terwijl jij mediteert, dan wordt het een enorme helende en ingrijpende ervaring omdat je de energie voelt afzetten van de schalen. Wat minder het geval is, als je naar de radio of naar een CD luistert. Dus ik raad iedereen aan, die er de eerste keer van geniet, om dit uit te proberen met kristallen klankschalen.

Je kan verschillende soorten muziek uitproberen. Elke muzieksoort heeft een andere energie en zal dus een ander energiepatroon voortbrengen. Daarom klinkt het anders voor je oren. Dus experimenteer ermee en kijk welke invloed het heeft op je lichaam.

Als je stilstaat en luistert naar muziek, hoor je wel het geluid maar je zal pas begrijpen hoe het je lichaam beïnvloedt wanneer je je lichaam toelaat meegevoerd te worden door de muziek. Ik heb ondervonden bij het openstellen van mijn lichaam, dat de geest meer aandacht geeft aan lichaamsbewegingen dan aan gedachten die je afleiden van de meditatie. Daarom zijn bewegende meditaties zo gunstig voor mensen. Sommige mensen kunnen namelijk goed hun gedachten afzetten wanneer ze stilzitten. Maar anderen hebben nood aan beweging.

Een bewegende meditatie is ideaal voor de bezige denkgeest

Er bestaan verschillende soorten denkgeesten. Ik noem iemand  die constant bezigheden nodig heeft een labrador retriever geest. Stel dat je een labrador in een hondenpark observeert, zie je dat ze intense focus hebben voor de bal en wanneer je deze gooit komen ze direct terug. Bij hen lijkt het dat als hun brein geen bezigheid heeft, dat het zichzelf zal absorberen en in beslag nemen. Voor zulke mensen zijn bewegende meditaties ideaal. Zoals de bewegende meditatie die ik heb uitgelegd. Wanneer je je lichaam openstelt om te bewegen zal je brein de beweging observeren en minder aandacht geven aan zijn omgeving. Je zoekt geen afleiding meer, wat helpt om los te laten. Het brein is geen vijand. Het is een hulpmiddel. En sommigen zijn bedreven in aandacht geven en hebben een bezigheid nodig. Dus kan je het een bezigheid geven. Je hoeft niet in strijd te zijn met je hyperreactieve geest. Het is geen vijand. Maar je moet weten  hoe hiermee samen te werken.

Op vlak van spiritualiteit,  is toelaten belangrijk. Als je weerstand biedt, krijg je negatieve manifestaties in je leven. Elk negatief ding is enkel weerstand. Dus meditaties gericht op toelaten helpen je spirituele beoefening enorm.

Daarom hoop ik dat je deze meditatie  uitprobeert en je ervaringen deelt.

Ik wens je een goede week.


Teal Swan is een spirituele leraar en auteur. Ze is geboren met buitenzintuiglijke mogelijkheden. Hierdoor werd ze als kind gemarteld over een periode van 13 jaar. Na haar ontsnapping en een jarenlang genezingsproces, heeft ze besloten om zich niet langer te verbergen. In plaats daarvan besloot ze om haar unieke perspectief met de wereld te delen. Ze hoopt dat haar boodschap jou raakt in je leven en de positieve verandering die jij zoekt vergemakkelijkt.

In 2019 werd de Nederlandse vertaling van haar boek Shadows before Dawn uitgebracht onder de naam Go Beyond. Teal vertelt haar levensverhaal en biedt een uitgebreide toolkit voor complete zelfliefde. Klik op het boek voor meer info en reviews.