De wet van aantrekking

Ik heb een aantal berichten gekregen deze week, die te maken hebben met ‘de wet van aantrekking’ en de ‘emotionele ladder’ gebruiken om te gaan naar positieve emoties en hoe dat in relatie staat tot bijvoorbeeld iemand te vermoorden. De reden waarom mensen hier nieuwsgierig naar zijn is, omdat we een heleboel mensen hebben die in de metafysica van je eigen realiteit creëren, zeggen dat je, je eigen emotionele systeem moet volgen.

Bedoelende dat als je een emotionele schaal hebt, met de negatieve emoties aan de ene en positieve emoties aan de andere kant, je wilt gaan in de richting van de positieve emoties en de inspiratie die daaruit voortkomt laten bepalen welke actie je onderneemt. Maar een heleboel mensen zullen dan vragen, “maar als dat nu een moord is”? Of “iemand die drugs wil nemen”? Het voelt goed om die dingen te ondernemen. Dus zou ik dit dan moeten doen?

Dit komt voort uit een misverstand, omdat de actie zich niet bevindt aan de positieve kant van de schaal. Wat de emoties eigenlijk is, is een emotie van opgelucht zijn. Dus opgelucht zijn is eigenlijk de enige emotie waar je dan toegang toe hebt op de totale schaal.

Wat dat betekent is, is dat als je je machteloos of angstig voelt, het dan verschrikkelijk moeilijk is om vreugde of vrijheid te bereiken. Want dat is een enorm verschil in vibratie op de schaal van totale machteloosheid en totale vrijheid. Als je een emotie voelt zoals wraak voortkomende uit een staat van machteloosheid, dan zal dat voelen als opluchting en goed voelen, omdat wraak een hogere vibratie is dan machteloosheid. Maar als een persoon nu actie zou ondernemen vanuit een negatieve emotie, dan zal het negatieve resultaten opleveren.

De emotionele ladder

We mogen wraakgedachten dus toelaten, maar je hoeft niet in deze emotie te blijven hangen, want als je een korte tijd in de emotie wraak zit, het na een tijd niet meer goed voelt en dan zal je op zoek moeten gaan naar een emotie zoals boosheid en dan kan je overgaan naar pessimisme en vanaf daar kan je overgaan naar een hoopvolle gedachte.

Als je eenmaal in hoop bent aangekomen, dan zit je in een vibratie niveau, waar ook de emoties vrijheid en vreugde zitten. Het is dus de bedoeling dat je emoties oppakt die je naar de positieve kant van de emotionele ladder brengen. Niemand is geboren met de gedachte, “ik wens iemand te vermoorden.” Niemand wil in de gevangenis eindigen en niemand wil als drugsverslaafde eindigen. Dit gebeurt pas als mensen actie ondernemen vanuit negatieve emotionele gedachten.

Daarom is het zeer belangrijk om een verschil te maken tussen een drang en een inspiratie. Een drang is een gevoel alsof je geduwd wordt om een negatieve daad te verrichten vanuit een negatieve emotie. Inspiratie is een gevoel waar je geduwd wordt vanuit een positieve emotie. We nemen best enkel actie als het komt vanuit de positieve zijde van de schaal. Niet de negatieve kant van de schaal.  Niet de negatieve kant van de schaal. Dus je blijft zoeken richting de positieve kant van de schaal, totdat je bij een gevoel uitkomt die voelt als blijdschap, vrijheid of hoop.


Teal Swan is een spirituele leraar en auteur. Ze is geboren met buitenzintuiglijke mogelijkheden. Hierdoor werd ze als kind gemarteld over een periode van 13 jaar. Na haar ontsnapping en een jarenlang genezingsproces, heeft ze besloten om zich niet langer te verbergen. In plaats daarvan besloot ze om haar unieke perspectief met de wereld te delen. Ze hoopt dat haar boodschap jou raakt in je leven en de positieve verandering die jij zoekt vergemakkelijkt.

In 2019 werd de Nederlandse vertaling van haar boek Shadows before Dawn uitgebracht onder de naam Go Beyond. Teal vertelt haar levensverhaal en biedt een uitgebreide toolkit voor complete zelfliefde. Klik op het boek voor meer info en reviews.