De vraag die we deze week kregen gaat over het verschil tussen positieve focus en het verbloemen van negatieve emoties met positieve gedachten. We zijn hier niet om onszelf te overtuigen dat we ergens anders staan dan waar we nu staan. Het is waar dat je een heleboel mensen tegenkomt die praten over je eigen realiteit creëren en die nergens anders in geloven dan een positieve vibratie vasthouden. De reden hiervoor is dat alles waar je aandacht aan geeft zich zal intensiveren en dit klopt. Elke keer als je de intensivering opschroeft zal je de vibratie verstevigen.

Desondanks zijn mensen een mix van vibraties, we hebben vibraties over elk onderwerp in ons leven. Hoe het er echt uit zou moeten zien is, als je jezelf in een situatie bevindt waar je een hoop negatieve energie ervaart, vaak noemen we dat een “schaduw” zelf of een “schaduw” vibratie. Ik denk persoonlijk dat we juist licht moeten werpen op deze vibraties, want als we kijken naar de vibratie, zijn we direct uit de overtuiging van die vibratie. Zelfs in het bewustzijn in het objectief kijken naar iets, sta je in een verschillende vibratie dan je overtuiging op dat moment, aangezien je punt van aantrekking is veranderd.

Hoe gebruik je affirmaties?

Mensen gebruiken affirmaties incorrect in dit verband want redelijk vaak gebruiken ze dit om zichzelf te overtuigen dat ze ergens zijn waar ze niet zijn maar kunnen hun eigen intelligentie niet om de tuin leiden. Stel je gebruikt een affirmatie en nu sta je in een punt in het leven waar je niet van jezelf houdt. Als je dan een affirmatie gebruikt zoals “ik houd van mijzelf”. In plaats van dat dit goed voelt, geeft het je juist een slecht gevoel, want als je tegen jezelf “ik houd van mijzelf” zegt, ben je je meer bewust van dat je niet van jezelf houdt. Dus je bent je er zeer van bewust dat er een kloof zit tussen waar je bent en waar je wilt zijn.

Wat we willen doen als we zo’n vibratie meemaken is zeggen, “Ik ben waar ik ben!”. “Ik ben in die fase waar ik niet van mijzelf houdt”. “Waar wil ik zijn?” Vanaf daar kan je gedachten veranderen naar wat meer in lijn ligt met waar je nu emotioneel bent. Wat ik daarmee bedoel is, als je een affirmatie zegt en je focust op wat je graag wilt, dan wil je dat dit goed voelt. Je wilt niet dat het voelt waar je niet bent op dit moment.

Stap voor stap

Dus als je niet in de fase bent van zelf liefde, dan zal je een emotie moeten zoeken waar je wel mee overeenkomt op weg naar zelf liefde. Bijvoorbeeld iemand die niet in de emotie van zelf liefde zit kan zeggen, “Maar ik houd wel van mijn vastberadenheid”. “Ik hou op dit moment niet van mezelf, maar ik houd er wel van dat… vul in”. Als je je hier goed bij voelt, dan kom je in een staat van een hogere vibratie op de emotionele schaal.

Schaduwvibraties

Je wilt je juist op je “schaduw” vibraties richten, want ze zijn nog steeds een vibratie, die negatieve vibraties in het universum aantrekken. Je ziet dat mensen redelijk gefrustreerd raken door hun eigen realiteit creëren, omdat zij niet echt bewust zijn van de (negatieve) vibraties in zich. Daarom noemen we dit onbewuste of schaduw vibraties, ze zijn er zonder dat we ons ervan bewust zijn. Dus om bewust te worden van deze vibraties moet je juist in die richting kijken en als je dit doet, dan zal je vrij vaak merken dat de negatieve vibraties afnemen en niet zo’n sterke aantrekkingskracht meer hebben in toekomstige ervaringen. Dat is mijn mening. Ja, het is een zeer fragiele lijn tussen het verbloemen van een negatieve vibratie en echte pure positieve focus. Maar als je echt afgestemd bent op je gevoelens, want dat is de indicatie van wat je echte vibratie is, dan is het niet echt mogelijk om uit het oog te verliezen of wat je denkt een verbloeming is of echte positieve focus.

Vertaling: V.O.


Teal Swan is een spirituele leraar en auteur. Ze is geboren met buitenzintuiglijke mogelijkheden. Hierdoor werd ze als kind gemarteld over een periode van 13 jaar. Na haar ontsnapping en een jarenlang genezingsproces, heeft ze besloten om zich niet langer te verbergen. In plaats daarvan besloot ze om haar unieke perspectief met de wereld te delen. Ze hoopt dat haar boodschap jou raakt in je leven en de positieve verandering die jij zoekt vergemakkelijkt.

In 2019 werd de Nederlandse vertaling van haar boek Shadows before Dawn uitgebracht onder de naam Go Beyond. Teal vertelt haar levensverhaal en biedt een uitgebreide toolkit voor complete zelfliefde. Klik op het boek voor meer info en reviews.