Een metafysisch perspectief

Je begint als een gedachte, alles in dit universum is een gedachte en in je fysieke ‘schoenen’ ben je een gedachte die denkt. Elke gedachte die je denkt is een punt van vrije wil in dit universum. ‘Bron’ is een verdeeld bewustzijn. Het is eenheid. Het is altijd op zoek naar een nieuw perspectief. Het is altijd op zoek naar het punt van perspectief, dus het verzamelt deze nieuwe perspectieven door elke nieuwe gedachte die het denkt. Dus eigenlijk ben je een ‘bron’ gedachte in dit fysieke lichaam. Je manifesteert je in een fysiek lichaam. Wat dit betekent is dat je twee punten van perspectief nu ineens zich focussen in je fysieke lichaam. Je bent je “Grote Bron zelf” perspectief, we noemen dit ons hogere zelf en je bent je perspectief die je nu in je fysieke gedaante ervaart. Het probleem met dit is dat je nu twee punten van perspectief bent.

Dus op aarde waar je je fysieke leven ervaart, adopteer je nieuwe ideeën. Dus laten we zeggen dat je een negatieve relatie ervaart. In het moment ervaar je een negatieve relatie en creëer je het idee van de perfecte relatie en je hogere zelf adopteert onmiddellijk deze vibratie. Wat je je hogere zelf vertelt is wat het dient te worden. Zo weet ‘Bron’ wat het is. Wij hier in de fysieke wereld helpen ‘Bron’ zichzelf te kennen. Het kent zichzelf door jouw verlangens. Daarom is het verlangen zo’n belangrijke emotie en sensatie. Want het is door verlangen dat de ‘Bron’ weet waar het heen moet evolueren. In feite zorgen we voor expansie van het universum door onze verlangens.

Het moment dat je verlangt naar een goede relatie, laten we zeggen dat je een slechte relatie ervaart en je zegt, “ik wil nu een goede relatie en dit is hoe dat eruit ziet voor mij”. Zelfs als je dit onbewust doet, je hogere zelf denkt niet zelf gedachtes die een vibratie van weerstand geven en zal zich naar deze nieuwe vibratie vormen van de nieuwe goede relatie. Als je nu gedachtes krijgt die in oppositie liggen zoals, “Ik zou graag deze relatie willen, maar ik denk dat ik dit niet verdien” of  “Ik wil zo’n relatie, maar ik heb nog nooit zo’n relatie gehad”. Dan houd je jezelf in dissonantie met dit punt van perspectief, diegene die je zelf hebt gecreëerd door je leven hier in de fysieke wereld. Wat je dus nu voelt is de afstand van waar je nu bent en waar je verlangens liggen en waar je hogere zelf nu is.

De emotionele ladder

De emotionele schaal bestaat uit opeenvolgende emoties en gaan hoger en hoger. Hoe hoger, hoe meer vrijheid en vreugde. In feite zijn je emoties een indicatie van het verschil tussen waar je nu bent en waar je verlangens zijn en waar je hogere zelf is. Kortom, dat is heel belangrijk, want als je in contact met je emoties bent, kunnen ze je gids zijn en vertellen of je levenspad de goede is, of juist in oppositie staat. Hoe beter je je voelt, hoe dichter je bent bij de dingen die je zelf hebt gecreëerd en hoe slechter je je voelt, hoe verder je in oppositie bent met jezelf en met de dingen die je hebt gecreëerd.


Teal Swan is een spirituele leraar en auteur. Ze is geboren met buitenzintuiglijke mogelijkheden. Hierdoor werd ze als kind gemarteld over een periode van 13 jaar. Na haar ontsnapping en een jarenlang genezingsproces, heeft ze besloten om zich niet langer te verbergen. In plaats daarvan besloot ze om haar unieke perspectief met de wereld te delen. Ze hoopt dat haar boodschap jou raakt in je leven en de positieve verandering die jij zoekt vergemakkelijkt.

In 2019 werd de Nederlandse vertaling van haar boek Shadows before Dawn uitgebracht onder de naam Go Beyond. Teal vertelt haar levensverhaal en biedt een uitgebreide toolkit voor complete zelfliefde. Klik op het boek voor meer info en reviews.