Vandaag hebben we het over hoe je ontdekt wat je wilt.

Jouw verlangens zijn niet alleen verantwoordelijk voor jouw groei, maar ook die van het universum. Je ontwikkelt je voorkeuren heel de tijd. Voor de meesten is dit een onbewust proces. Maar de gelukkigste mensen maken hier een bewust proces van. De mensen die krijgen wat ze willen, nemen eerst de tijd om erachter te komen wat ze willen.

Afstand tussen vraag en antwoord

Er is een reden waarom je, wanneer je niet weet wat je wilt, geen antwoord kan krijgen. Het is omdat je niet in de frequentie van een vraag kan zijn en tegelijk een antwoord kunt krijgen. Elke keer als we ons richten op: “Ik weet niet wat ik wil.” “Wat heb ik nodig in mijn leven?”. “Wat is mijn levensdoel?.”; kan het antwoord op die vragen niet opduiken in jouw realiteit. Je voorkomt de antwoorden door de frequentie van de vraag. Daarom dien je je bewustzijn te vergroten vooraleer je kan weten wat je echt wilt.

Visualisatie en gevoelens

De snelste manier is visualiseren hoe het zou voelen als je het antwoord zou hebben. Dus, als je je sleutels kwijt bent, hoe zou het voelen om die sleutels te vinden? Als je niet weet wat je wilt, hoe zou het voelen als je wist wat je wou? Hoe zou het voelen om te weten wat je levensdoel is? Besteed aandacht aan je paniekerige innerlijke monoloog, die nog steeds het idee versterkt dat je niet weet wat je wilt. Verander die gedachten zodat er ruimte is om te weten wat je wilt. Laat de behoefte los om te weten, want je kan het niet mislopen.

Een spel van tegengestelden

Terwijl je leeft, ontwikkel je je voorkeuren, bewust of onbewust. En die voorkeuren zorgen voor de expansie van het heelal, daarom ben je eigenlijk hier. Dus of je nu bewust bent van wat je wilt of niet, het universum krijgt de boodschap en expansie vindt plaats.

Speel het spel dat draait om wat je niet wilt. Misschien weet je niet wat je wilt, maar heb je een gevoel van weerstand of afkeer als je aandacht besteed aan wat je niet wilt. Dus ga na wat je niet wilt en zoek dan naar het tegengestelde. Zodra je weet wat je niet wilt, draai je het om en zoek je wat het tegenovergestelde hiervan is voor jou.

Echter is het tegenovergestelde niet altijd vanzelfsprekend. Als je zegt: “Ik wil niet ziek zijn”, is het tegenovergestelde misschien niet “Ik wil gezond zijn”. Het zou kunnen zijn: “Ik wil mijn lichaam vertrouwen dat, wat er ook gebeurt, het goed voor heeft met mijn gezondheid.”

Neem de tijd om na te gaan waarom iets je stoort. Mijn oefening over kernopvattingen, die ik demonstreerde in de video over schaduw werk, kan je hiervoor gebruiken. Als je helemaal uitzoekt waarom je iets niet leuk vindt, krijg je een beter beeld van wat je wel wilt.

Zoek jouw beste scenario

Ga mentaal het verloop na van een mogelijke verandering. Stel je denkt: “Ik hou niet van mijn job”, stel je voor dat het beter zou gaan en je job blijft beter gaan. Bij het visualiseren van deze verbetering, vraag je af wat nog beter zou zijn. Dat brengt misschien weer een nieuwe situatie en dan stel je de vraag wat zelfs nog beter zou zijn. Zo blijf je doorgaan tot je bij de best mogelijke situatie uitkomt en dat is wat je echt wilt.

Om het universum niet te beperken, richt je je best op de hoofdpunten en niet op de details. In plaats van naar de details van je huidige job te kijken en hieruit de details van je nieuwe job uit te zoeken, geef je aandacht aan gevoelens. Hoe voelt je huidige baan aan op emotioneel vlak? Ben je geïnspireerd of verveel je je? Ben je daar gelukkig of boos? Voel je je machteloos?

Het maakt niet uit waarom je je zo voelt, het doel is om deze negatieve gevoelens een naam te geven. En dan kan je deze lijst gebruiken om te weten wat je liever zou voelen: “Ik wil me geïnspireerd voelen”, “Ik zou graag enthousiast zijn”, “Ik wil me een bijdrage voelen bij mijn werk.” Misschien wil je een job die je toelaat vaker bij je familie te zijn. Misschien wil je een job die vrijheid geeft. Voel je je onzeker in je huidige baan? Dan wil je waarschijnlijk een job die je een gevoel van veiligheid biedt. We kunnen dit een opbouwende oefening noemen. Ik zoek heel precies wat ik niet wil, om makkelijker te weten wat ik wel wil en zodra ik weet wat ik wil, kan ik me daarop richten.

Heb het lef om jezelf te vragen “wat wil ik? ‘ Voor de meeste van jullie die deze vraag stellen, heb je via ervaring veel bewijs vergaart dat het leven niet draait om wat je wilt, het gaat om verplichtingen en anderen gelukkig maken. Zo zit de waarheid helemaal niet in elkaar. Maar als je zo een leven hebt geleid, is er een grote kans dat je de vraag niet meer stelt wat je wilt.

Speel een grenzeloos spelletje, stel je voor dat het heelal precies kan worden zoals jij wilt in het gunstigste scenario, een disneyland-achtig scenario. Neem nu een papier en schrijf: “Ik wil ………..”. Doet dit met de hand waar je normaal niet mee schrijft. Schrijf alles op wat maar uit je onderbewustzijn komt, elke gedachte die opduikt schrijf je op zonder oordeel. Het maakt niet uit hoe belachelijk het lijkt.

Zodra je klaar bent met deze oefening, beantwoord je aan de onderkant van de pagina deze vraag: “Als ik om het even wat zou kunnen doen of zijn in dit leven, wat dan ook, wat zou ik willen doen of zijn? ‘

‘Waarom’ brengt je naar de kern van je verlangen

Na deze oefeningen, stel je de vraag: “Waarom wil ik wat ik heb ontdekt dat ik wil?” ‘Waarom’ is één van de meest waardevolle vragen in het universum. Het brengt je dichter bij de frequentie van wat je wilt. En het zal je verbazen wat het is dat je echt wilt. Bijvoorbeeld: We kunnen beginnen met “Ik wil een nieuwe baan”. Als je vraagt: “Waarom wil ik een nieuwe baan”, kan het antwoord zijn, “Dan doe ik graag wat ik doe voor de kost”. We kunnen vragen: “Waarom wil je je baan graag doen?”, het antwoord zou kunnen zijn: “Ik wil me goed voelen in mijn vel”. “Ik wil mij goed voelen in mijn vel”, in dit scenario, is de kern van het verlangen. Je werkt naar de kern van je verlangens toe, in dit geval “ik wil mij goed voelen in mij vel”.

Maak een lijst van alles dat je een goed gevoel geeft, dat je passie of vreugde brengt. Op deze lijst zetten we alles, grote en kleine dingen. Dus dingen als “ik ben graag verliefd”, maar ook kleine dingen als “ik hou ervan als mijn schoenen goed passen”. Als je de tijd neemt om aandacht te besteden aan wat je een goed gevoel geeft, kom je dichter bij het antwoord op “Wat wil ik in mijn leven?”. Omdat je levensdoel altijd samen zit met wat je vreugde en passie brengt.

Besteed aandacht aan je gevoelens van jaloezie. Jaloezie wijst naar wat je wilt. Natuurlijk, als je jaloers bent, komt dit omdat je kijkt naar iets wat je denkt niet te kunnen hebben, maar het blijft nog steeds iets wat je wilt. Kijk in je omgeving naar de mensen die jou het meest gelukkig lijken. Dat wijst ook naar jouw idee van wat je wilt, jouw idee van wat jou het meest vreugde zou brengen.

Actie ondernemen is juist goed!

Als je niet weet wat je wilt, zit je vast in je leven: “Ik beweeg niet omdat ik niet weet wat ik wil en ik voel me tot niets aangetrokken. ” Ironisch genoeg is dit een goed moment om actie te ondernemen. Het universum is niet bezorgd om fouten maken, want dat kan je niet! En op zijn minst, is het ondernemen van actie, het gebruik maken van kansen om je goed te voelen, op zijn minst energie in beweging. En zodra je die energie laat bewegen in de goede richting, in elke willekeurige richting, wordt het veel duidelijker wat je wel wilt en wat je niet wilt.

Dus, als je denkt dat je een nieuwe baan wilt, als het voelt goed om te zoeken naar een nieuwe baan, ga dan op zoek naar een nieuwe baan en neem er één. Als je eenmaal deze baan hebt, krijg je een beter beeld of je dit soort baan effectief wilt en dat brengt je dichter bij wat je wilt. Bijt jezelf niet vast op het idee van fouten maken. Je kunt op deze planeet echt geen fouten maken, want alles is altijd in ontwikkeling, er is niets dat je niet kunt veranderen. Dus, als je een beslissing neemt die later niet blijkt te zijn wat je wilt, kan je een andere keuze maken.

De eindstreep beweegt steeds mee

Iets proberen is heel goed om erachter te komen wat je echt wilt en niet wilt. Je moet jezelf toestaan in je leven, om de vraag te stellen: “Wat wil ik?” en het antwoord te laten veranderen. Alles verandert steeds op deze planeet, en elke planeet. We zijn altijd aan het veranderen. We worden steeds meer. Dit universum is ontworpen voor expansie. Dus, wat je de ene dag wilt, is misschien niet wat je de volgende dag wilt en dat moet oké zijn, als je een gelukkig leven wilt leiden.

Er is geen einde in zicht, aangezien de eindstreep niet op dezelfde plaats blijft, en dat is hoe het universum het bedoelde. Als we tijdens ons leven beslissingen maken en energie laten vloeien naar wat we willen, wanneer we onze doelen bereiken, blijft de eindstreep bewegen. Elke keer als we een stap nemen op weg naar het einddoel, beweegt het verder weg, dus accepteer dit. Je zult de eindstreep nooit bereiken en je kan het niet verkeerd doen.

Bron is niet in een toestand van perfectie dat jij nu probeert bij te benen. Jij bepaalt met elke ervaring mee wat het universum zal worden. Jij zorgt voor de expansie. U je dit nu bewust doet of niet. Je kunt het niet verkeerd doen. De reden waarom we willen dat jij erachter komt wat je wilt, is niet omdat er een doel is die jij hoort te vervullen, of anders is alles voor niets geweest. Het is omdat we meer expansie verkrijgen als jij je vreugde zoekt. Wanneer jij zoekt wat jou vreugde brengt en dit bereikt, zit je in een nieuw punt van perspectief. Dus, komt er meer expansie vanuit de mensen die zoeken wat ze willen, tegenover zij die hier nooit achter komen. Maar expansie is onvermijdelijk.

Wat wil je echt?

Dus, velen weten dat ik mensen vertel dat het ‘hoe’ niet jouw taak is in dit universum. Wanneer je liefde wilt, maar liefde moet volgens jou via deze persoon genaamd Brad of Christine komen, dan beperk je het universum door te vertellen ‘hoe’ je een verlangen wilt bereiken. Wat als ik zelfs een stap verder ga en je vertel dat ‘liefde’ en ‘geld’ willen ook een ‘hoe’ is. Dit komt omdat alles wat we doen uiteindelijk een poging is om “gelukkig te zijn” en “ons beter te voelen”.

Nu, wat als dat je einddoel zou zijn? Wat gebeurt er als geluk je doel wordt en al de rest een ‘hoe’ is? Wat als het universum beter weet dan jij, hoe je geluk tot stand komt? Waarom zijn we daar zo bang voor? Hoe vaak vertellen mensen je dat ze geluk willen als je vraagt wat ze willen. Het is iets onvermijdelijk, natuurlijk wil iedereen geluk. Dus, waarom zijn we zo bang om dat ons einddoel te maken, hetgene wat we echt willen?

Het is omdat we er allemaal van overtuigd zijn dat als we zeggen: “ik wil geluk boven alles”, dat het universum ons gelukkig zal maken, maar heel arm, gelukkig maar alleen. Het universum kent je zoveel beter dan dat. Dat betekent dat je geen vertrouwen hebt in het universum, waardoor je er niet van gebruik kan maken. Als je zegt “ik wil geluk”, weet het universum precies wat hier voor nodig is. En geluk ziet er voor de meesten niet uit als armoede of eenzaamheid. Het ziet eruit als overvloed en veel mensen waar je mee overeenkomt.

Als geluk je doel wordt, beperk je het ‘hoe’ van het universum niet en het zal geluk brengen op allerlei manieren waarvan je nu al ziet dat het gelukkig maakt. Zeggen: “Wat ik echt wil in dit leven is gelukkig zijn”, klinkt als een logisch antwoord, maar als levensdoel klinkt het alsof het bestemd is te mislukken. Maar ik wil je vertellen, dat dit doel alle nodige omstandigheden brengt. Dit doel is de heilige graal.

Dus, probeer de volgende keer dat je visualiseert wat je wilt, in plaats van je te richten op ‘hoe’ wat je wilt zal komen, zoals een groot huis met bakken geld, visualiseer je hoe het zou voelen als mensen je accepteren zoals je bent. Visualiseer hoe het zou zijn om je echt gelukkig te voelen. Dit kan door terug te gaan naar een herinnering wanneer je gelukkig was. Wek gevoelens op van heel gelukkig zijn en observeer hoe het universum dit reflecteert door geluk te brengen.

Verlangen is niet de vijand

In de loop der jaren hebben vele spirituele tradities een vijand gemaakt van het verlangen. Als je kijkt naar deze spirituele tradities, werden ze gevormd in landen waar de bevolking in standen is opgedeeld. Hier werd je geboren in een bepaalde klasse en hier was niets aan te doen. En als zo’n collectieve culturele overtuiging begint door te sijpelen, wordt het tien keer makkelijker om een vijand van het verlangen te maken waardoor je jezelf vertelt dat het makkelijker is van je verlangens af te geraken dan ze te volgen. De reden is dat je ervan overtuigd bent dat je niet kunt hebben wat je wilt, maar dat is niet de aard van dit universum.

We hoeven geen vijand van het verlangen te maken. Verlangen op zich veroorzaakt je lijden niet. Maar dat je denkt dat je niet kunt hebben wat je wilt zorgt voor lijden. Je denkt dat je nooit tevreden zal zijn als de eindstreep steeds verder blijft bewegen. Want het is waar, als het gaat om verlangens, zal er altijd meer zijn.

Twee manieren om je verlangens te bereiken

Er zijn twee manieren om de kloof tussen waar je bent en waar je wilt zijn te dichten.

Stap 1 is: “Ik begrijp dat meteen als ik iets wil dit bereikbaar is, en als ik er mentaal en fysiek naar beweeg, het moet manifesteren in de fysieke werkelijkheid. ” Die kloof is onmogelijk te dichten als je denkt dat je niet kan hebben wat je wilt.

Stap 2: De andere manier om de kloof te dichten is: “Ik wil wat nu is”. Het moment dat je het “nu” wilt, sluit je de kloof met je hogere zelf.

Dus, de beste manier om het spel van het leven te spelen, is om dit allebei te doen. Ik wil je vertellen dat je niet kunt stoppen met verlangen, zo zit het leven in elkaar, want willen zorgt voor de expansie van dit universum. En zelfs als je zegt: “Ik wil af geraken van verlangens”, is dat op zich een verlangen. Dus, doe het rustig aan met je verlangens. Ze kwellen je niet meer als je accepteert dat je steeds nieuwe verlangens zult krijgen.

Zodra het goed voelt als je ernaartoe werkt, eenmaal het proces van verlangens bereiken je vreugde brengt, hoeven je verlangens geen vijand meer te zijn. Zoek wat je echt wilt, en begrijp dat een verlangen enkel kan bestaan als het bereikbaar is en je het kan en zal manifesteren.

Verlangen is niet de vijand!
Willen is een super waardevol hulpmiddel in je leven.
Dus, laat je weerstand los en heb plezier bij het vinden wat je verlangens zijn!


Teal Swan is een spirituele leraar en auteur. Ze is geboren met buitenzintuiglijke mogelijkheden. Hierdoor werd ze als kind gemarteld over een periode van 13 jaar. Na haar ontsnapping en een jarenlang genezingsproces, heeft ze besloten om zich niet langer te verbergen. In plaats daarvan besloot ze om haar unieke perspectief met de wereld te delen. Ze hoopt dat haar boodschap jou raakt in je leven en de positieve verandering die jij zoekt vergemakkelijkt.

In 2019 werd de Nederlandse vertaling van haar boek Shadows before Dawn uitgebracht onder de naam Go Beyond. Teal vertelt haar levensverhaal en biedt een uitgebreide toolkit voor complete zelfliefde. Klik op het boek voor meer info en reviews.