Ademhaling is een cruciaal aspect van het leven op aarde. Ademhaling, op een spiritueel niveau, is in wezen de fysieke manifestatie van niet-fysieke energie. Door je ademhaling bewust te controleren kan je fysieke, mentale en emotionele toestanden opwekken. Hierop is ademwerk gebaseerd. Vandaag introduceer ik mijn favoriete techniek van ademwerk, ademen via je poriën. Je kan dit gebruiken als dagelijkse meditatie.

Je poriën zijn kleine chakra’s

Het is algemeen bekend dat wij mensen door onze longen ademen. Maar wat minder bekend is, is dat we ook ademen via onze huid. Dit wordt huidademhaling genoemd. Nu, het interessante hieraan, is dat we niet alleen zuurstof kunnen ademen via onze huid, maar ook niet-fysieke energie. Eigenlijk vertonen je poriën kleine chakra’s. Energie stroomt in en uit het lichaam via deze chakra’s. Onze huid ademt niet alleen in, maar ademt ook uit, Hierdoor kan het lichaam giftige stoffen en zweet afvoeren. Dit is prachtig op energetisch niveau, want het betekent dat we onze poriën kunnen gebruiken om positieve vibraties in te ademen en negatieve vibraties uit te ademen.

De basistechniek

Begin, net als elke meditatie, met aandacht geven aan de ademhaling dat in en uit je longen gaat. Nadat je op je gemak bent, gaat je aandacht over naar je huid. En je stelt je voor dat je huid aanvoelt als een spons. Dus bij het inademen zorgt de zuigkracht hiervan voor het binnentrekken van energie via de poriën, zoals een vacuüm. Voel deze energie, die via je huid wordt binnengetrokken, in je stijgen. Dit is een prana praktijk.

Variaties

  • Je kan het hierop houden, of je kan het onderdeel van de uitademing toevoegen. Om uitademing toe te voegen, stel je je voor dat met elke uitademing je huid stilstaande, negatieve of onnodige energie afgeeft van het lichaam. Als alternatief, kun je je voorstellen dat je energie inademt door je huid, die accumuleert en bij elke uitademing de onnodige, negatieve of stilstaande energie wordt uitgeademd door je longen, keel en mond alsof dit het enige kanaal is dat deze energie kan laten ontsnappen. Deze techniek werkt beter in een warme omgeving, tenzij je specifiek wilt werken met koelte, of trillingen die te maken hebben met koude temperaturen.

  • Mijn favoriete techniek, is om unieke gevoelensindrukken door de huid te ademen. Ik zal heel kort uitleggen wat gevoelensindrukken zijn. Wanneer je wordt gekust door iemand waarop je enorm verliefd bent, dan leidt dit tot een fysieke sensatie. Het is een zeer specifiek gevoel, daarom zeggen we dat het indrukken zijn. Het is een gevoelensindruk. En die gevoelensindruk voelt heel anders dan het knuffelen van een vriend als je op het punt staat om afscheid te nemen door een lange reis ergens naartoe. Dus, deze individuele gevoelens, al geven we ze namen, zijn uiteindelijk iets wat we voelen. We kennen en herinneren hen aan hun unieke gevoel in ons lichaam. Om meer over gevoelensindrukken te leren, Bekijk mijn video op Youtube genaamd: “How to Feel Better (Feeling Signatures)” Een gevoelensindruk kan je bij het ademwerk gebruiken, door je een ervaring voor te stellen die een zeer sterke emotionele gevoelsindruk opwekt. Dus, stel dat ik helemaal verliefd was op het idee of het gevoel om buiten te zitten op een boerderij met een prachtige tafel voor me waarop een dampende warme kersentaart staat. Ten eerste stel ik me voor hoe het voelt, ik maak het zo echt voor mezelf als ik maar kan, zodat ik een sterke greep kreeg op die specifieke gevoelensindruk. Ik beeld me in dat de gevoelensindruk rond me zit zoals een cocon (omhulsel). En dan begin ik dat gevoelensindruk door mijn poriën te ademen.

The sky is the limit

Er zijn oneindig veel manieren om door je poriën te ademen. Dus laat je creatieve sappen stromen om dit toe te passen in je leven. Maar voor het geval dat, hier zijn enkele suggesties om toe te passen.

  • Je kan bewustzijnstoestanden in- en uitademen. Zo kan je vreugde inademen en verdriet uitademen. Je kan gezondheid inademen en ziekte uitademen.
  • Je kan de plaats waar je bent in- en uitademen. Bijvoorbeeld, Chicago in- en uitademen. of het strand, de bergtop,
  • Je kan elementen in- en uitademen, zoals vuur of water inademen, lucht of aarde inademen.
  • Je kan de essentie van de mensen die je wilt begrijpen inademen. Dit is geweldig als je je wilt inleven in iemands situatie, om hun perspectief te begrijpen. Stel dat je ruzie hebt met je partner. Dan kan je je partner in- en uitademen. Je kan de energie van mensen waar je naar opkijkt in- en uitademen. Iemand die je inspireert. Je kan de energie van engelen in- en uitademen. Je kan Jezus in- en uitademen. Je kan Boeddha of Ganddhi in- en uitademen.
  • Je kan gedachten ademen. Bijvoorbeeld, adem uit “Ik ben een mislukking”, adem uit “Ik moet niet alles direct perfect doen.”
  • Je kan voedingsstoffen ademen waaraan je lichaam tekort of teveel heeft. Dus, hier is een voorbeeld. Adem in vitamine D, adem uit giftige stoffen.
  • Je kan de essentie van de natuur inademen, zoals kruiden of mineralen, zaken in de natuurlijke wereld die je kunnen helpen. Bijvoorbeeld, adem in wierook, maansteen, bomen, bergen, gletsjermeer. Of je kan licht inademen en schaduw uitademen. Bewustzijn inademen, bewusteloosheid uitademen.

Als je merkt dat je moeite hebt met deze techniek, kan het een heel goed idee zijn om eerst een ontspanningsoefening voor je hele lichaam te proberen. Maar deze techniek, al lijkt het simpel, is bijzonder krachtig.

Het gevoel van energie door je huid binnen te trekken is onmiskenbaar. Dus ga je gang en pas deze tool toe in je leven.

Ik wens je een goede week.


Teal Swan is een spirituele leraar en auteur. Ze is geboren met buitenzintuiglijke mogelijkheden. Hierdoor werd ze als kind gemarteld over een periode van 13 jaar. Na haar ontsnapping en een jarenlang genezingsproces, heeft ze besloten om zich niet langer te verbergen. In plaats daarvan besloot ze om haar unieke perspectief met de wereld te delen. Ze hoopt dat haar boodschap jou raakt in je leven en de positieve verandering die jij zoekt vergemakkelijkt.

In 2019 werd de Nederlandse vertaling van haar boek Shadows before Dawn uitgebracht onder de naam Go Beyond. Teal vertelt haar levensverhaal en biedt een uitgebreide toolkit voor complete zelfliefde. Klik op het boek voor meer info en reviews.