Als je lijdt aan stress, is het belangrijk dat je jezelf toelaat om te doen wat nodig is om jezelf goed te laten voelen. Kies bewust hoe je wakker wordt. Kies bewust hoe je gaat slapen en hoe je je leven indeelt, laat jezelf toe om voor jezelf te zorgen.

Als je last hebt van angstaanvallen, betekent dit dat je hooggevoelig bent, dus niet dat er iets mis is met jou. Maar juist dat dit goed is, en anderen ongevoelig zijn geworden. Neem de tijd om je leven te structureren om voor jezelf te zorgen. Wees toegewijd aan jezelf als je last hebt van angst.

Ik was iemand die wakker werd met zo’n slechte angstaanvallen dat na een uur of twee worstelen in de ochtend, ik zelfmoordneigingen had en mezelf verwondde. Ik heb stappen gevonden die mij helpen. Maar zelfs vandaag als ik deze stappen niet neem, dan word ik nog steeds wakker met angstaanvallen. Ik zal deze stappen met jullie delen vandaag.

Weet dat wat voor jou werkt anders kan zijn dan wat werkt voor mij. Het doel, als je last hebt van angst, is om alle gereedschappen te verzamelen en processen die je door de dag kan gebruiken die voor jou specifiek werken en een eigen unieke routine te kiezen.

Hier is de mijne:

  1. Als ik wakker word, voor ik mijn ogen open, haal ik 8 keer diep adem en telkens hou ik mijn adem 8 tellen vast.

  2. Ik eet meteen iets. Cortisol niveaus zijn het hoogst in de ochtend, daarom dat zoveel mensen die last hebben van angst wakker worden met paniekaanvallen. Als de bloedsuikerspiegel laag is, en dat is het in de ochtend, dan kan je vecht- of vluchtreactie worden geactiveerd, dus we moeten onze bloedsuikerspiegel snel omhoog krijgen. Maar we willen niet dat onze bloedsuikerspiegel omhoog schiet. want dan is de rest van onze dag gedoemd om te mislukken. Dus we willen voedsel kiezen dat onze bloedsuikerspiegel stabiliseert. Ik kies meestal een handvol amandelen en bessen, een rauwe formule maaltijdvervanger of eiwitpoeder gemengd met kokosmelk en amandelmelk, of een banaan met gemengde noten en water.

  3. Ik schrijf in mijn expressie-dagboek. Dit is de plek waar ik al mijn angstige negatieve gedachten en zorgen loslaat zodat ik een uitlaatklep heb voor die angstige gevoelens.

  4. Ik schrijf in mijn dankbaarheidsdagboek. Dit oriënteert mijn gedachten die voor paniek zorgden, naar gedachten die een gevoel van welzijn induceren. Het dwingt mij om te zoeken naar, en aandacht te besteden aan dingen die me een goed gevoel geven en dus voel ik terug dat mijn leven eigenlijk goed zou kunnen zijn, en dit zorgt ervoor dat mijn vecht- of vluchtreactie stil wordt gelegd.

  5. Ik sport. Ik en anderen voelen ons meer gemotiveerd om te sporten als we samen zijn, en dus gaan we samen in de ochtend wandelen of snelwandelen, of plyometrisch springen, of samen skiën. De verbinding die ik voel met hen reduceert mijn cortisol niveaus en de oefening zelf verbrandt cortisol en brengt endorfines in mijn bloed.

  6. Als ik klaar ben, drink ik twee 2 glazen water. Zo kan mijn lever zich ontdoen van overtollige hormonen. Je lever is het orgaan dat zich bezighoudt met een overmaat aan hormonen en vergeet niet dat cortisol een hormoon is. Ik drink ook water heel de dag door. en ik zorg ervoor dat het geen kraanwater is; maar dat het bronwater of bronwater of zuiver putwater, of water dat niet vol chemicaliën zit.

  7. Ik laat mezelf een diva te zijn. Wat bedoel ik hiermee? De meesten van ons die last hebben van angst kunnen perfect zichzelf forceren om dingen te doen die emotioneel verschrikkelijk voelen. Zo geraken we overspannen omdat ons zenuwstelsel overal waar we ook gaan gevaar waarneemt. We moeten onszelf toestaan om een beetje onconventioneel te leven en onconventionele dingen te doen als het helpt om ons veiliger en rustiger te voelen.Bijvoorbeeld, ik krijg extreme angst als ik ergens alleen naartoe ga. Het traditionele model van omgaan met angst zegt dat je jezelf moet dwingen om alleen te zijn zodat je lichaam er ongevoelig voor wordt. Dit dwingt je lichaam om ongevoelig te worden om te dissociëren, dus het lost het grote probleem niet op, maar sluit jezelf af voor je emotionele begeleidingssysteem. Het is eigenlijk het domste wat je kunt doen. Het is nooit zelflievend om jezelf te dwingen over iets te geraken. Dat is een harde aanpak, geen zachte benadering. En als je je angsten agressief benadert, straf je jezelf bovenop de angst. Dat klinkt verstandig. [sarcasme] Vaker wel dan niet, zal een ruwe benadering voor angst juist een zenuwinzinking veroorzaken. Dus, ga ik met mensen waar ik me thuis bij voel ergens naartoe.Vergeet niet dat als iemand je raad geeft over hoe je moet leven, dat dit projectie is. Ze geven hun eigen perspectief over jouw leven en vragen hier validatie voor. Dat is niet jouw taak. Jouw taak is om erachter te komen waar jij je persoonlijk het sterkste en beste bij voelt en jezelf toelaten om dit ook te doen.We zijn niet boos als iemand in een rolstoel zijn of haar leven een beetje anders moet structureren om een aangename ervaring te hebben. We moeten ook niet boos zijn op onszelf als onze angsten ervoor zorgen dat we ons leven een beetje anders moeten structuren om een aangename ervaring te hebben. Als we om onszelf zouden geven, zouden we allemaal onze levens een beetje anders structureren naar onze eigen wensen en behoeften.Als je last hebt van angst, is het uiterst belangrijk dat je een zelflievende houding hebt. Dit is hoe het werkt: Als je bent zoals ik en een probleem hebt met angst als je alleen bent, is het niet erg liefdevol voor jezelf om jezelf te dwingen om ergens alleen naartoe te gaan. Maar misschien zal je na een tijd merken dat er iets gebeurt. Het voelt niet langer krachtig, goed en liefdevol om vast te zitten in een situatie waar je je niet alleen kunt verplaatsen. En dan kan je je grenzen verleggen en alleen proberen te zijn en ergens alleen naartoe te gaan. en alleen dan zal die actie zelflievend zijn. Alleen dan zal het je sterk maken, in plaats van een bron van angs. Dus je moet heel eerlijk zijn met jezelf over waar je nu bent, en alleen dan stappen zetten in de richting van zelf-liefde, dus alleen dan proberen om aan je angsten te werken, als het goed en krachtig voelt om het te doen.

  8. Ik zorg ervoor dat voordat ik naar bed ga, ik me goed voel. Dat wil zeggen, ik kijk grappige filmpjes, Ik bekijk video’s van huwelijksaanzoeken op youtube, ik speel bordspelletjes, ik knuffelen met de ‘familieleden’ van mijn community. Ik doe alles om een goed humeur te krijgen, zodat ik me geen zorgen maak. Dit is het ideale moment om in je dankbaarheidsdagboek te schrijven. Soms, vlak voordat ik naar bed ga, ga ik zitten en schrijf ik een hele lijst van dingen waarvoor ik me dankbaar voel.We dromen over wat we denken tijdens ons dagelijks leven, Vooral wat we denken meteen voor we naar bed gaan. Dus je wilt geen nachtmerries hebben door te denken aan zaken die je bang maken vlak voordat je gaat slapen. En nog iets, als je wakker wordt en je één wordt met je fysieke lichaam, ga je verder waar je gebleven bent, dus als je hebt nagedacht over dingen die je bang maken, dan zal je in een angstige toestand wakker worden, en dat zorgt voor een slechte start van je dag. Dus je wilt je leven zo structureren, vooral voor je naar bed gaat, dat je een platform bouwt voor een succesvolle dag die meteen begint als je wakker wordt in de ochtend.

  9. Ik vraag iemand om mijn voeten te masseren of mijn huid zacht te kriebelen als ik in bed lig. Dit fysiek contact geeft me een veilig gevoel, en net als alle menselijke verbinding, verlaagt het cortisol niveaus in mijn lichaam. Als het idee van fysiek contact je angstiger doet voelen, kan je draagbare massageapparaten, massagekussens, en massagestoelen kopen, om je helpen te ontspannen aan het eind van de dag.

  10. Ik kies heel bewust wat ik eet. Ik heb mijn dieet gestructureerd zodat mijn bloedsuiker de hele dag lang stabiel is. Ik zorg ervoor dat ik kleine snacks eet gedurende de dag, in plaats van drie grote maaltijden te eten. Ik heb gemerkt dat dieet één van de belangrijkste sleutels is om mijn angst te controleren, dus het is echt belangrijk dat je dit ook bij jezelf uitprobeert.

Angst reflecteert de gedachten die je denkt, en als je last hebt van angst, dan besteed je tijd aan het denken van angstige gedachten. Je angstige gedachten in vraag stellen en veranderen zal je meer helpen dan wat dan ook. Als je je angstig voelt, probeer dan de gedachte te identificeren die je denkt, en stel ze in vraag. Byron Katie ontwikkelde een proces genaamd “Vier vragen die je leven veranderen”, om je overtuigingen in vraag te stellen.

 

 

 

Hoe ga jij om met paniekaanvallen? Heb jij nog tips?
Onderaan de pagina kan je je gedachten delen.


Teal Swan is een spirituele leraar en auteur. Ze is geboren met buitenzintuiglijke mogelijkheden. Hierdoor werd ze als kind gemarteld over een periode van 13 jaar. Na haar ontsnapping en een jarenlang genezingsproces, heeft ze besloten om zich niet langer te verbergen. In plaats daarvan besloot ze om haar unieke perspectief met de wereld te delen. Ze hoopt dat haar boodschap jou raakt in je leven en de positieve verandering die jij zoekt vergemakkelijkt.

In 2019 werd de Nederlandse vertaling van haar boek Shadows before Dawn uitgebracht onder de naam Go Beyond. Teal vertelt haar levensverhaal en biedt een uitgebreide toolkit voor complete zelfliefde. Klik op het boek voor meer info en reviews.